Mara Tomašević i Alojz Tomašević (Foto: Pixsell)
Mara Tomašević i Alojz Tomašević (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Alojzu Tomaševiću, požeško-slavonskom županu kojeg je žena prijavila zbog obiteljskog nasilja, danas istječe dvomjesečna zabrana prilaska supruzi.


Unatoč mjeri zabrane prilaska Tomaševići su i dosad živjeli u istom domaćinstvu jer župan svojoj supruzi Mari nije smio prići bliže od pet metara. 

Vezani članci Mara Tomašević i Alojz Tomašević (Foto: Pixsell) Županu Alojzu Tomaševiću uskoro počinje suđenje za obiteljsko nasilje Alojz Tomašević (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Županu optuženom za obiteljsko nasilje umjesto u Požegi sudit će se u Slavonskom Brodu

"Ne znam što će biti u vezi mjere prilaska, hoće li je produžiti ili ne. Uništeno mi je ono što mi je bilo svetinja, a to je naš brak, i zato mi je svejedno i ne bojim se smrti", rekla je Mara Tomašević, prenosi 24sata.

Nakon što ga je supruga prijavila zbog obiteljskog nasilja, policija je protiv župana podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja tjelesnih ozljeda supruzi te mu je oduzeta puška koju je posjedovao legalno, ali i pištolj koji je župan posjedovao neovlašteno.

Unatoč prijavi i javnim svjedočanstvima supruge te ilegalnom posjedovanju oružja, Alojz Tomašević odbio je podnijeti ostavku, a kako je izabran neposredno, nitko ga ni ne može smijeniti

Premijer Andrej Plenković isprva je kritizirao Tomaševićevo ponašanje te ga pozivao na ostavku, no kasnije ga je prestao spominjati. Štoviše, na susretu s političkim predstavnicima Slavonije bio je i Tomašević koji je sjedio nasuprot Plenkoviću. Premijer ni na koji način nije kritizirao Tomaševića.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju