Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'SDP je uvijek bio tvrdi orah'

Komadina: ORaH neće pobijediti SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina danas je poručio da je primorsko-goranski SDP 'uvijek bio tvrd orah', da će to i ostati te da na tom području ORaH neće pobijediti SDP.

Iako priznaje da su rezultati najnovijih anketa po kojima je OraH po rejtingu prestigao SDP i na području Rijeke i Istre zabrinjavajući, primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina danas je poručio da je primorsko-goranski SDP 'uvijek bio tvrd orah', da će to i ostati te da na tom području ORaH neće pobijediti SDP.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Mediji su ovih dana prenijeli rezultate istraživanja Crobarometar, koje je od 1. do 15. kolovoza proveo Ipsos puls, i po kojemu na razini Hrvatske HDZ osvaja 26 posto, SDP 17,5 posto, a OraH 15 posto glasova. Na riječkom području i u Istri HDZ ima 13 posto, SDP 21, OraH 25, Laburisti 5, a HNS 2 posto glasova.

Komadina je, nakon redovite konferencije za novinare u županijskoj upravi, komentirao kako su istraživanja 'za sada navodna', ali da su trendovi za SDP definitivno zabrinjavajući.

'Radi se o jednostavnoj činjenici, s jedne strane o percepciji odnosa unutar stranke, prema ljudima u stranci, zapravo, ako gledamo rejting ovoga kraja, prema ljudima ovoga kraja', rekao je Komadina, a na pitanje znači li to da građani kažnjavaju isključenje Slavka Linića iz SDP-a, Komadina je odgovorio: 'na neki način da'.

Unatoč tomu, naglasio je da je zadovoljan što naši ljudi ne mijenjaju politička opredjeljenja i što je ovdje ukupan pristup prema ljevici isti kao i zadnjih godina.

Ocijenio je da u ovom trenutku Mirela Holy dobiva podršku u onom dijelu ukoliko negdje kopni podrška SDP-u. 'Objektivno, SDP je u teškoćama s obzirom na položaj državne vlasti i na očekivane efekte, koji su relativno spori, nema još jasnog porasta BDP-a i zaposlenosti, i to je rezultat pozicije vlasti', dodao je.

Komadina tumači da Crobarometar ne pokazuje rejting stranke na razini općina, gradova i županija, nego na državnoj razini, a da na taj rejting utječu odnosi između OraH-a i SDP-a Hrvatske, odnosno između čelnice OraH-a Mirele Holy i predsjednika SDP-a te hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Komadina o Vladinoj poreznoj reformi: Split će izgubiti 70 milijuna kuna

Kazao je kako je dobro što potpora HDZ-u bitno ne raste. Tumači da se HDZ na razini Hrvatske 'oporavio na solidnu razinu', ali da u riječkom kraju 'nema što posebno tražiti, niti računati na neki spektakularni rezultat'.

'Osobno ne volim politiku isključivosti, podjela i nekih metoda rada, kojim su inficirane i druge stranke', dodao je Komadina.

Očekuje da će se na glavnom odboru SDP-a, koji je najavljen za kraj tjedna, govoriti o potpori Ivi Josipoviću za predsjedničke izbore, odnosno da će stranka i službeno potvrditi Josipovića kao svoga predsjedničkog kandidata.

Dodao je da će biti riječi i o prijedlogu za imenovanje koordinataora za provođenje operativnih poslova izborne kampanje te dodao kako ne očekuje da će oko tog pitanja biti 'barufe'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene