Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izbori u SDP-u

Komadina: "Iz stožera jednog kandidata krenula je prljava kampanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina očitovao se na pritužbe o načinu prikupljanja potpisa potpore SDP-ovu predsjedničkom kandidatu Davoru Bernardiću, ocijenivši da je riječ o prljavoj kampanji koja je krenula iz izbornog stožera jednog protukandidata.

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, koji podržava Bernardića, izražava žaljenje što je iz jednog stožera krenula prljava kampanja "izgleda i mimo znanja samog kandidata".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbori 26. rujna Komadina: "Broj kandidata govori o demokratičnosti SDP-a. Ima ih za svačiji ukus" Peđa Grbin - 1 Kandidat za šefa stranke Peđa Grbin: "Podjele u SDP-u gledam od prvog dana i toga mi je dosta! Rovovske bitke moramo ostaviti iza nas"

Ne otkrivajući na koga aludira, ističe kako nitko nikada ne bi trebao nanositi štetu stranci, pogotovo ne u izbornom procesu i pogotovo ne stranački dužnosnici. Ujedno zahvaljuje Bernardiću i "svim ostalim kandidatima koji su dugo u stranci" da se nisu, kako kaže, dali uvući u prljave igre i štite ugled SDP-a u javnosti, a svojim ponašanjem pokazuju stvarnu pripadnost stranci.

Klarin podnio prigovor na proceduru

Prigovor na proceduru prikupljanja potpisa za Bernardića podnio je Središnjoj izbornoj komisiji (SIK) saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin koji, kako pišu mediji, podržava kandidaturu Orsata Miljenića.

Klarin je u ponedjeljak podnio prigovor u kojemu iznosi sumnju da dio potpisnika nije osobno dao potporu Bernardiću, pa zato traži da ih SIK ponovno kontaktira i utvrdi ispravnost svakog pojedinačnog potpisa.

Bernardić donio najviše potpisa

Bernardić je SIK-u proteklih dana donio najviše potpisa - 10.500, dok su ostali kandidati prikupili do 5000 potpisa, a Klarin smatra da "po dojavama s terena i svim izračunima, nema šanse da je prikupio toliko potpisa". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene