Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor sa Zdravkom Marićem

Spektakl u Splitu povodom završnice Sportskih igara mladih: "Velike nogometne zvijezde vide da je projekt izvanredan"

Aktualno Galerija Zdravko Marić, regionalni predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić, regionalni predsjednik Sportskih igara mladih Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić i Ivan Kaštelan Zdravko Marić i Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Split domaćin završnice Sportskih igara mladih Split domaćin završnice Sportskih igara mladih Foto: DNEVNIK.hr +0 Split domaćin završnice Sportskih igara mladih Galerija 1/4 >>
Split je u četvrtak i petak domaćin završnice Sportskih igara mladih, a o njima je sa Zdravkom Marićem razgovarao reporter Dnevnik Nove TV Ivan Kaštelan.

Split je domaćin završnice Sportskih igara mladih, amaterske manifestacije za djecu u kojoj je ove godine sudjelovalo 260.000 mladih iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Prokurative, trg koji je inače poznat po glazbi, pretvoren je u sportsku arenu. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan razgovarao s je regionalnim predsjednikom Sportskih igara mladih Zdravkom Marićem.

"Mislim da je ovo i dječacima i djevojkama jedna životna uspomena. Objektivno gledajući, ni velike zvijezde nisu igrale u ovakvom ambijentu", rekao je Marić.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Doznaje Dnevnik Nove TV Vlada produžila osiguranje bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović

Otkrio je i na što je najviše ponosan.

"Svakako je to broj djece, budući da se iz godine u godinu javljaju u sve većem broju. Sami nam rade reklamu, sami pričaju o tome. Također sam ponosan na to što se djeca iz svih država međusobno podržavaju i što smo uspjeli, bez obzira na izraziti natjecateljski mentalitet, da rezultat bude u drugom planu", objasnio je.

Također je najavio da će se Sportskim igrama priključiti još jedna susjedna zemlja.

"Sve smo dogovorili zahvaljujući našem ambasadoru Aleksanderu Čeferinu i svakako će se u sve od iduće godine uključiti i Slovenija", rekao je Marić.

Pročitajte i ovo Daniel Markić, ravnatelj SOA-e za Dnevnik Nove TV Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući"

U petak će u Splitu nastupiti i velike nogometne zvijezde.

"Siguran je dolazak Aitra Carance, Luisa Figa, Estebana Cambiassa. Tu su već Predrag Mijatović, Mario Stanić, Nemanja Vidić, Igor Štimac, Darijo Srna. Imamo oko 23 imena koja će igrati protiv djece", nabrojao je.

Na kraju razgovora je otkrio kako Sportske igre mladih uspijevaju dobiti velika sportska imena za svoje ambasadore.

"Imamo upornost i zaista dobre kontakte. Kada dođete do tih ljudi, oni vide da je projekt izvanredan. Puno je teže doći do njih nego ih privući u projekt. Uvijek ističem Predraga Mijatovića i Aleksandera Čeferina kao dvojicu koji prednjače", napomenuo je Marić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene