Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEROJI U PROBLEMIMA

Na njih se uvijek može računati, a sada oni trebaju pomoć: Evo što HGSS traži od Vlade

Aktualno Galerija Intervencija HGSS-a Intervencija HGSS-a Foto: HGSS Poruke HGSS-a državi Poruke HGSS-a državi Foto: DNEVNIK.hr HGSS spašava paraglidera HGSS spašava paraglidera Foto: HGSS Akcija spašavanja u Istri Akcija spašavanja u Istri Foto: HGSS +2 HGSS u akciji Galerija 1/7 >>
Na adresu ministra Davora Božinovića članovi HGSS-a, prije nekoliko mjeseci, poslali su prijedloge za izmjene i dopune Zakona o HGSS-u. Tvrde da je potrebno neke stvari mijenjati kako bi još bolje i efikasnije funkcionirali. Samo za Dnevnik Nove TV govore što ih muči i što traže od države.

Pravnik. Matematičar. Informatičar. Student. Informatičar. Građevinac, a svi zajedno su HGSS. Samo u ovoj godini iza njih je više od 500 akcija. Na moru, u zraku, na planini, danju i noću – mjesto i vrijeme ne biraju. Kad nekome treba pomoć, u svega nekoliko minuta, na njih se može računati.

Pročitajte i ovo Daniel Markić, ravnatelj SOA-e za Dnevnik Nove TV Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući"

U očima nacije heroji, ali i oni, kažu, imaju svojih problema. Više ih je i rješivi su, ali institucije se, poručuju, moraju pokrenuti. Na adresu MUP-a, pod čijom su kapom, prijedloge za izmjenu zakona, poslali su još u svibnju.

Traže da se zakonski uredi odnos poslodavca prema HGSS-ovcima. Kažu, za obuke uzimaju godišnji odmor, a ne gledaju ni svi poslodavci blagonaklono na njihove odlaske u akcije.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin misterij i teorije zavjere Je li Prigožin uopće mrtav? "Možda uskoro objavi novu snimku na kojoj se nešto dernja i kaže da se zadržao u Damasku"

"Naša je moralna obveza spasiti taj ljudski život, pod svaku cijenu. I mi se želim boriti da mi i pravno riješimo taj problem financiranja, da sve naše lokalne stanice imaju adekvatnu opremljenost, adekvantnu infrastrukturu, bazu iz koje djeluju, zato što u prosjeku imamo 15-ak akcija tjedno, i više od tisuću akcija na godišnjoj razini", opisao je dopročelnik HGSS-a Marko Rakovac.

S kakvim se još problemima susreću i o kome ovise njihova primanja - pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene