Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za Dnevnik Nove TV

Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući"

Aktualno Galerija Daniel Markić, ravnatelj SOA-e Daniel Markić, ravnatelj SOA-e Foto: DNEVNIK.hr Daniel Markić i Ivana Pezo Moskaljov Daniel Markić i Ivana Pezo Moskaljov Foto: DNEVNIK.hr Markić o Prigožinovoj smrti Markić o Prigožinovoj smrti Foto: DNEVNIK.hr +0 Markić o Prigožinovoj smrti Galerija 1/4 >>
O porukama i potezima državnog vrha u slučaju nereda u Ateni, istrazi, ali i mogućoj jamčevini za pritvorene Hrvate te svjetskoj vijesti broj jedan - Prigožinu, reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov razgovarala je sa šefom tajne službe Danielom Markićem.

"Istraga ide dalje, ne bih otkrio nikakav operativan podatak, to sve traje, nastojimo riješiti tu jako lošu situaciju. Možda u RH nismo ni svjesni koje je mjere Grčka poduzela u zadnjih 20 godina u borbi protiv huligana, dosta je grčkih huligana osuđeno. Neki su osuđeni na doživotnu robiju, neki i na više od 20 godina. Sama činjenica da su se tamo išli tući ne ide nikome u prilog", komentirao je sukob navijača u Ateni ravnatelj SOA-e Daniel Markić.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov je li u Grčkoj bilo riječi o tome da bi navijači mogli platiti jamčevinu i izaći - Markić je rekao da se sva pitanja otvaraju.

Markić je nedavno s hrvatskom delegacijom bio u Ateni, a s njihovim je predstavnicima razgovarao o navijačima. 

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Analiza Ivice Mandića Raketa, bomba ili nešto treće? Vojni analitičar o Prigožinovoj smrti: "To se dosta jasno vidi, a je li nešto bilo u avionu, to je predmet istrage"

"Ne znam može li doći do toga, ali o svemu se govori", objasnio je. Šef SOA-e odgovorio je na pitanje jesu li ministri trebali ići u zatvor posjetiti pritvorene Hrvate. Kaže da se ne bi miješao u odluku, ali misli da je ona razumljiva. 

Na pitanje vidi li on u pomoći hrvatske vlade politički pritisak ili u izjavama predsjednika štetu kako to vide Grci, odgovara: "Meni je cilj da se to nekako riješi. Ne dolazi u obzir da komentiram izjave predsjednika. Razumijem što želi reći, kao što sam prije puta u Grčku obavijestio njega - informirao sam ga i o rezultatima tog puta, dalje nemam što komentirati", rekao je.

Na problematici BBB-ovaca koji su bili u Grčkoj, a sada su u bijegu - rade hrvatske institucije, a postoji i okvirna ideja kako te grupe izgledaju, pojasnio je Markić. 

"Iako relativno male u RH, mogu relativno brzo organizirati bilo koju vrstu nasilja. I to želimo izbjeći", pojasnio je i dodao da Hrvatska radi na tome na koji će način reći dosta nasilju. 

Pad zrakoplova u Rusiji

Što se tiče pada zrakoplova u čijem je padu navodno poginuo i šef Wagnera Jevgenij Prigožin, Markić je komentirao da je teško da, ako se to tako dogodilo, Vladimir Putin nije znao. 

Pročitajte i ovo Krhotine srušenog aviona požalila se rođacima Stjuardesa koja je poginula s Prigožinom žalila se na kašnjenje leta: "Čula joj se nervoza u glasu"

"Oni to znaju raditi i ne boje se koristiti takve metode. Ima jedna knjiga u Rusiji koja kaže 'ništa nije istina, sve je moguće'. To je dobar opis same Rusije, to je bilo za očekivati i ako je to tako, onda je poslana i poruka. Znači nije umro mirno u snu od nepoznatog uzroka - to je baš jasna poruka", zaključio je šef SOA-e.

Markić vjeruje da novonastala situacija neće puno promijeniti tijek rata u Ukrajini, a na pitanje je li Prigožinova smrt režirana odgovorio je - "Ako nije, onda je ta slučajnost stvarno fascinantna".

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene