Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brodice jedini put do središta grada

Ogorčeni građani Omiša poručuju: ''Onaj tko je ovo osmislio neka posjedne svoju ženu i djecu po ovom vremenu. Mi moramo popiti tabletu za smirenje za otići u grad''

Aktualno Galerija Brod koji vozi do Omiša - 1 Brod koji vozi do Omiša - 1 Foto: DNEVNIK.hr Brod koji vozi do Omiša - 2 Brod koji vozi do Omiša - 2 Foto: DNEVNIK.hr Brod koji vozi do Omiša - 3 Brod koji vozi do Omiša - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Brod koji vozi do Omiša - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog radova na tunelu na obilaznici, građani će preko rijeke Cetine morati brodicama ili 80 kilometara zaobilaznim cestama. Mnogi su sumnjičavi, pitaju se kako će im djeca po buri i jugu preko rijeke.

U Omišu se jutros još gradila rampa kojom će se ulaziti u brodice na obali rijeke Cetine. Brodovi će, kada se u petak zbog radova posve zatvori lokalna cesta, biti jedini put do središta grada.

''Nama ne trebaju brodice kojima se voze turisti ljeti, nego putnički ostakljeni brod. Kada ja sutra uđem s djetetom tu, tko je odgovoran za to? Ja bih rekla onome tko je ovo osmislio da posjedne svoju ženu i djecu tu po ovom vremenu, a mi moramo popiti tabletu za smirenje za otići u grad'', kazala je Sanja Mandić.

Lokalna cesta se zbog miniranja i gradnje tunela zatvara do petka svaki dan na kratko, a od petka potpuno, sigurno na tri mjeseca. Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta kaže da će do prvog srpnja biti najkasnije gotovo.

Podsjetimo, gradi se obilaznica, buši se tunel na drugoj strani Cetine. Ta miniranja dodatno odranjaju stijene. I zato se cesta zatvara. Umjesto brodica spominjao se ponton. Kažu, nije siguran, pogotovo u ''ekstremnim uvjetima kad ima više kiše'', istaknuo je gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović.

Pročitajte i ovo Cesta u Omišu koja će privremeno biti zatvorena - 2 Novi režim prometa Dali im dva dana za prilagodbu: Zatvaranje omiške "žile kucavice" odgođeno za subotu

Pročitajte i ovo U Dućama kod Omiša nema nogostupa Četiri godine čekaju pločnik Nevjerojatna snimka iz okolice Omiša. Djeca po magistrali idu u školu jer nemaju nogostup, roditelji zabrinuti: ''Zar se mora dogoditi tragedija?''

I školarci, i cijela poslovna zona ako hoće cestom, umjesto ovih 500 metara do centra Omiša vozit će se 80 kilometara zaobilaznim cestama. ''A lijepo ajde, ja vozim naokolo, a dva obrta. Mogu sve zatvoriti, mogu se ubiti'', nezadovoljan je Ivan Pivčević.

A umjesto malih brodica imaju i nešto veći brod, pitanje je još može li on u plitku rijeku Cetinu. Nadležni ističu, ovo je najbolje što se može i mole Omišane za strpljenje.

 

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene