Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi režim prometa

Dali im dva dana za prilagodbu: Zatvaranje omiške "žile kucavice" odgođeno za subotu

Cesta u Omišu koja će privremeno biti zatvorena - 2
Cesta u Omišu koja će privremeno biti zatvorena - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Najavljeno potpuno zatvaranje državne ceste D70, koja Omiš spaja sa zaleđem, radi gradnje obilaznice odgađa se od srijede na subotu kako bi se stanovništvo prilagodil na novi režim prometa i prijevoz brodicama Cetinom, doznaje se od omiškoga gradonačelnika Ive Tomasovića.

 

Pročitajte i ovo Policija upala na skup desničara u Bruxellesu U Bruxellesu Policija upala na desničarski skup na kojem su glavni govornici Nigel Farage i Viktor Orban: "Ekstremna desnica nije dobrodošla" Omiš: Novo svojatanje državne zemlje - 3 Novi skandal uz obalu Rampa na putu do mora razljutila Omišane: "Ljudi si daju za pravo da nešto što je državno prisvoje, i to uz blagoslov institucija''

"Dobio sam od Hrvatskih cesta obavijest kako do potpunog prekida prometa na ovoj cesti neće doći 10. ožujka, nego 13. ožujka. Od 10. ožujka će početi prevoziti brodice stanovništvo od Zakučca do mosta u Omišu radi prilagodbe na takav prijevoz, a prometnica D70 će ta dva prilagodbena dana, kao i do sada, biti povremeno zatvarana dok će njezino potpuno zatvaranje slijediti 13. ožujka", rekao je za Hinu Tomasović.

Objasnio je da će biti angažirane tri ili četiri brodice koje će tijekom potpune blokade ceste prevoziti građane od pet sati ujutro do 23 sata navečer svakih pola sata, a po potrebi one će ploviti Cetinom i češće na dionici od naselja Zakučca do mosta u Omišu u oba smjera.

"To dvodnevno odgađanje potpunog zatvaranja ceste D70 je učinjeno kako bi se stanovništvo naviklo na prijevoz brodicama rijekom Cetinom u dužini od gotovo jedan kilometar", rekao je Tomasović.

Iz Hrvatskih cesta najavili su prošlog tjedna da će cesta koja Omiš povezuje s njegovim zaleđem biti potpuno zatvorena najkasnije do 1. srpnja zbog radova na izgradnji omiške obilaznice.

"U sklopu izgradnje omiške prometnice bit će probijen i tunel Komornjak sjever, koji se nalazi u neposrednoj blizini naselja Zakučca", rekao je Tomasović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene