Obavijesti Video Pretražite Navigacija
humanitarni rad

Sin bivšeg šefa splitske policije, koji je uzeo tatin službeni auto i pijan ga slupao, ipak bez kaznene prijave

Slobodan Marendić u razgovoru za Provjereno (Foto: Provjereno)
Slobodan Marendić u razgovoru za Provjereno (Foto: Provjereno) Provjereno
Aktualno Galerija Slobodan Marendić u razgovoru za Provjereno (Foto: Provjereno) Slobodan Marendić u razgovoru za Provjereno (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Slobodan Marendić u razgovoru za Provjereno (Foto: Provjereno) Galerija 1/2 >>
Sin bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića u listopadu prošle godine uzeo je očev službeni automobil te se u alkoholiziranom stanju zabio u ogradu mosta na splitskim Bačvicama. Protiv mladića pokrenut je prekršajni postupak zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a nakon odrađenog humanitarnog rada kaznena je prijava odbačena.

Sin Slobodana Marendića polovicom listopada prošle godine pod utjecajem alkohola u ranim jutarnjim satima službenim vozilom svoga oca udario je u ogradu mosta na splitskim Bačvicama.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

Nakon prometne nesreće u listopadu MUP je objavio kako je oko tri sata na Katalinićevu prilazu 3 osobno vozilo marke Ford Focus splitskih registracijskih oznaka naletjelo na ogradu. Objavili su da je vozilom upravljao 19-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,70 promila, član obitelji načelnika policijske uprave koji je uzeo vozilo na korištenje bez njegova znanja.

Protiv mladića je pokrenut prekršajni postupak zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Za prekršajni nalog 19-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom od 6500 kuna i oduzeta mu je vozačka dozvola na šest mjeseci. Kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu koje je provelo postupak.

Nakon toga je 19-godišnjaku određena posebna obveza da se uključi u rad humanitarne organizacije. Nakon provedene posebne obveze kaznena prijava protiv 19-godišnjeg sina bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića je odbačena, piše Slobodna Dalmacija.

Glasnogovornica Županijskog suda u Splitu Rena Laura tvrdi kako je odbacivanje prijave standardno postupanje prema Zakonu o sudovima za mladež.

"Kaznena prijava odbačena je zbog načela svrsishodnosti. To se radi prema maloljetnicima i mlađim punoljetnicima koji nisu otprije osuđivani te ako nisu bili počinitelji kaznenih djela. Nakon što je ispunio obvezu uključivanja u humanitarni rad i u cijelosti je izvršio, kazneni je postupak obustavljen", kazala je.

Slobodan Marendić neposredno nakon događaja dao je ostavku na mjesto načelnika policijske uprave.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene