U Splitu se noćas u službenom automobilu MUP-a sin policijskog načelnika pijan zabio u ogradu mosta.

Galerija


Službeni automobil Ministarstva unutarnjih poslova kojim je upravljao sin načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić noćas oko 3 sata zaletio se u ogradu mosta u ulici Katalinićev prilaz u Splitu.

Vezani članci Sjednica Vlade, 18.04. 2019. (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Čuvari će moći imati samo osnovnu školu, u Sabor stiže novi zakon o privatnoj zaštiti Policijski očevid (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL) Apel građanima: Splitska policija traži očevice prometne nesreće u kojoj je stradao pješak (77)

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim je stranicama objavilo kako je vozilom marke Ford Focus, s 1,70 promila alkohola u krvi, upravljao član obitelji (rođen 1999. godine) načelnika, koji je automobil uzeo bez njegova znanja.

"Glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim Ravnateljstva policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, a kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i posljedično poduzele zakonom sve predviđene mjere", poručuju iz MUP-a.

Načelnik Slobodan Marendić u razgovoru za Hinu rekao je da je riječ o njegovu sinu, koji će za mjesec dana napuniti 19 godina. Po njegovim riječima, sinoć mu ispred kuće nije bio parkiran privatni automobil, nego službeni Ford Focus.

Sin mu je radio do jedan sat poslije ponoći, kući je došao u dva sata, javio se ocu, no nakon toga ga je nazvala djevojka i zamolila ga da je prebaci kući.

"Sin mi se osjetio sposobnim i hrabrim, umjesto da je otišao leći kao što sam mislio, uzeo je ključ, otišao po djevojku i to se dogodilo. Udario je u most na Bačvicama. Srećom, nikoga nije udario niti ozlijedio, a i sam je prošao bez ozljeda. On me nazvao odmah nakon nesreće i rekao mi što se dogodilo. Na vozilu su razbijena desna suvozačeva vrata i kotač je okrenut. Ima štete, ali ne znamo još kolika je", izjavio je Hini načelnik Marendić.

Priznaje da mu je sin zaista krivo procijenio jer je mlad i neiskusni vozač i dodaje da je tu večer popio dvije čaše pića. Razmišljao je, kaže Marendić, na način da već kada ispred kuće nije bio parkiran očev automobil, uzme Ford Focus jer bila je noć i vrijeme kada na cesti nema puno vozila.

Marendić se u podne obratio medijima te poručio kako se "radi o nepromišljenom potezu sina koji je pogriješio".

Istaknuo je kako sinu nije dozvolio da uzme vozilo već je on sam uzeo ključeva sa stola.

"Napravio sam sve što sam trebao kao policajac. Spreman sam za sve konsekvence", kazao je Marendić. (Hina/D.I.)