Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera dnevnice

Zbog bolesti Sandre Zeljko odgođeno pripremno ročište, Saucha ponovio da nije kriv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripremno ročište na kojem se trebao odrediti datum početka suđenja bivšem predstojniku premijerova ureda Tomislavu Sauchi i njegovoj tajnici Sandri Zeljko u tzv. aferi Dnevnice u utorak je odgođeno zbog nedolaska Zeljko koja je navodno na liječenju.

I dok je Saucha na novinarska pitanja ispred zgrade zagrebačkog Županijskog suda ponovio tek da nije kriv, njegov odvjetnik Darko Maržić kazao je da jedva čeka da suđenje počne.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..." Zoran Milanović "Lažu vas" Milanović o Turudiću: "To mu je najbolja stvar koju je napravio"

Maržić je potvrdio da je pripremno ročište zbog bolesti Sandre Zeljko odgođeno za 9. srpnja, ali nije želio komentirati njeno zdravstveno stanje te hoće li se provesti dodatno vještačenje. "Mi imao svoju priču, svoju strategiju, svoju politiku i nemao što komentirati što je s drugookrivljenom", kazao je Maržić.

U detalje nije želio ulaziti ni Uskokov tužitelj Krešimir Ostrogonac.

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga u ovom slučaju najprije je pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ovog saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

No, istraga je postala pravomoćna tek u kolovozu 2017. kada je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo Uskokovu žalbu na raniju odluku suca istrage koji je zaključio da proširenje istrage nije u skladu sa zakonom.

Prvo ukidanje Uskokova rješenja o proširenju istrage uslijedilo je nakon što je Saucha, kao saborski zastupnik, prilikom glasovanja presudio da ne prođe zahtjev za opoziv ministra Zdravka Marića, koji je prethodno potpisao.

No, Saucha je odbacio sumnje da ga je netko "kupio", pojašnjavajući da je odluku promijenio kako bi se izbjegli novi izbori. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene