Sandra Zeljko (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)
Sandra Zeljko (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Glavna akterica afere dnevnice Sandra Zeljko od siječnja iduće godine bit će zaposlena u Ministarstvu unutarnjih poslova. Šef će joj biti ministar Davor Božinović, čije je potpise, sumnja tužiteljstvo, lažirala.


Sandra Zeljko, jedna od glavnih akterica afere dnevnice, nakon ukidanja Ureda za razminiranje, gdje sada radi, od početka iduće godine trebala bi postati zaposlenica Ministarstva unutarnjih poslova, pa će joj šef ponovno biti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, čije je potpise, sumnja Državno odvjetništvo, lažirala za fiktivne putne naloge

Vezani članci Počelo suđenje Sauchi i Zeljko (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) - 4 Počelo suđenje za lažne putne naloge: Saucha i Zeljko izjasnili se da nisu krivi Tomislav Saucha (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Afera dnevnice: Sud ni danas nije potvrdio optužnicu protiv Sauche

Božinović je u Vladi premijera Andreja Plenkovića postao predstojnik Ureda premijera, a tajnica mu je bila Sandra Zeljko, koja je isti posao obavljala i za vrijeme vlada Jadranke Kosor, Zorana Milanovića te Tihomira Oreškovića, a s bivšim predstojnikom SDP-ova predsjednika Vlade Tomislavom Sauchom osumnjičena je za lažiranje putnih naloga i nezakonito stjecanje gotovo 600.000 kuna.

Sandra Zeljko, prema istrazi, sumnjiči se da je i nakon Sauchina odlaska iz Banskih dvora nastavila krivotvoriti potpise kasnijih šefova kabineta, pa tako i onaj Davora Božinovića, a sada će joj on ponovno biti šef, ali ovaj put u Ministarstvu unutarnjih poslova, piše Jutarnji list.

Božinović s tim nema problema

Božinoviću dolazak Sandre Zeljko u njegovo Ministarstvo – ne smeta. "Ne razmišljam na taj način, meni ništa ne smeta. Činjenica je da gospođa nije dugo bila na poslu. Mi u MUP-u u svakom slučaju dugotrajnog odsustva tražimo da nadležna komisija procijeni nečiju radnu sposobnost", kaže Božinović. 

Prije samo mjesec dana pozirali su nasmijani: Domaći par rastaje se nakon 15 godina braka?

Čeka li hrvatske građane nova kreditna opasnost? Rastu dvaput brže od ostalih kredita i dobivaju se (pre)lako