Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MANJE MIGRANATA NA RUTAMA

Dvojica migranata pobjegla iz tranzitnog centra u Tovarniku, pokrenut disciplinski postupak protiv policijskog službenika

Aktualno Galerija Migrant, ilustracija Migrant, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Granična policija, ilustracija Galerija 1/2 >>
Ljepše vrijeme čekaju i migranti na istoku zemlje na uobičajenim rutama. Manje ih je nego inače, ali mještani kažu - čim kukuruz naraste stižu i novi ilegalci.

Stanovnici Tovarnika uživaju u zatišju od kolona migranata koje su im prolazile uz dvorišta i kuće. ''Prije dva, tri mjeseca je bilo. Dolazili su od strane Šida. Viđali smo ih jer mi smo prve kuće ovdje prema Šidu. Čak su i šetali ovdje, policija je to rješavala'', opisao je Josip Ivanković iz Tovarnika.

Ističu, vrijeme im nije pogodno. ''Slabije ih ima zbog vremenskih uvjeta. Kukuruza nema, nemaju se gdje sakriti. Zračne linije do Šida ima pet kilometara, faktički se vidi golim okom. Kamere su, pod nadzorom, snimaju svaki njihov pokret'', izjavio je Ivanković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠESTORICA SPAŠENIH Policija pronašla tijelo turskog migranta u rijeci Glini: Utopio se prilikom prelaska

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA IH VRAĆA NATRAG Tisuće u ''igri'' koju pokušavaju desetke puta, sve dok ne prijeđu granicu: ''EU pokušava pretvoriti Bosnu u parkiralište za migrante koje oni sami ne žele''

Snimale su i kamere Tranzitnog prihvatnog centra pa su migranti svejedno uspjeli u svom planu. Ni bodljikava žilet-žica, ni visoka betonska ograda dvojicu mladića nije spriječila u njihovu naumu.

''Iz Tranzitnog prihvatnog centra za strance Tovarnik udaljila su se dva državljanina Afganistana te je utvrđeno da su pobjegli u Republiku Srbiju'', izvijestili su iz  Ministarstva unutarnjih poslova Republike hrvatske.

Iz Srbije su nezakonito ušli Hrvatsku, a u centar su bili smješteni radi osiguranja vraćanja u Republiku Srbiju. Za policijski propust i bijeg dvojca sukladno Zakonu o policiji pokrenut je disciplinski postupak protiv policijskog službenika centra, postupak je u tijeku. Migrantska ruta ostaje pod strogim nadzorom.


Više informacija pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene