Biti najjači kad je najteže, to mogu samo rijetki. Kristijan Validžić jedan je od njih. Odbačen od obitelji i sa životnom pričom koja bi rasplakala i one kamenog srca, mladića Kristijana ništa ne može zaustaviti na ostvarenju životnog puta. Uz malu pomoć emisije Život priča priče, neke su stvari postale mrvicu lakše.

Galerija


Kad kao dijete bježiš od kuće, jasno je da stvari nisu onakve kakve bi trebale biti. Kristijana život nije mazio - bio je zanemaren od roditelja, gladan, zlostavljan, odrastao na ulici. No sve ove grozne stvari nisu ga navele na krivi put. Vrijedni mladić Kristijan Validžić uspio je upisati fakultet i dokazati sebi da može promijeniti svoj život.

Vezani članci Sandi Cenov - 2 Što stariji, to bolji! Tko su domaći zavodnici koji su s godinama sve poželjniji i šarmantniji? Marijana Mikulić, Helena Minić Matanić i Nevena Rendeli Vejzović Poznate Hrvatice otvoreno o brigama i strahovima: "Novi set strahova za koje ste mislili da uopće ne postoje"

"Bilo je momenata kad želiš odustati. Nije lako živjeti na cesti i takvim uvjetima i oslanjati se na druge. Moraš i lagati i manipulirati da bi dobio osnovne potrebe za život, što mi je jako žao, ali našao sam snagu", kaže Kristijan.

Premda je na Pomorskom fakultetu u Zadru završio treću godinu, odlučio je početi ispočetka jer košarka mu je sve na svijetu.

"Košarka je uijek bila moj bijeg od svih problema i svih gluposti, uz ovo tu, kad god sam na terenu i imam loptu u rukama. Da nije bilo košarke, ne znam bih li mogao to psihološki izdržati, bih li bio ovdje danas", priča Kristijan.

Uz malu pomoć ekipe Život priča priče preselio se u Zagreb, upisao Kineziološki fakultet i svakodnevno trenira sport koji obožava. Njegova priča može biti uzor mladim ljudima koji ne znaju koliko im je uistinu dobro u životu.

"Pokazuje da to voli, radi to svaki dan i pokazuje da se to može u životu napraviti. Dobar je primjer kako košarka može spasiti život. Kad dođe na teren, stane na linije, ne misli na ništa drugo, koncentrira se na to što radi i puno mladih na to može gledati kao na uzor", ističe Vanja Uzelec, pomoćni trener KK Zrinjevac 1397.

U Zagrebu se i zaljubio. Djevojka Maja također igra košarku, no protiv nje se ne usudi igrati. Maju možda ne može pobijediti, no sve životne nedaće je svladao. Zato uopće ne sumnjamo da će uspjeti na svojem putu do trenerske pozicije te će neki novi klinci na terenu od njega mnogo naučiti.