Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog posljedica nevremena

Zagreb osigurao smještaj za sve koji su ostali bez krova nad glavom: "Samo nam se moraju obratiti"

Sanacija štete nakon oluje u Zagrebu
Sanacija štete nakon oluje u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr
Nakon katastrofalnog nevremena koje je pogodilo Zagreb, stiže utjeha za građane koji su ostali bez krova nad glavom.

Grad Zagreb osigurao je smještaj za građane koji su ostali bez krova nad glavom nakon snažnog nevremena koje je pogodilo metropolu prošlu srijedu. 

"Građani mogu boraviti u gradskom hostelu Arena, samo nam se moraju obratiti", rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet za N1. 

"Suosjećamo s građanima kojima su kuće i stanovi stradali. Zgrade kojima je Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo upravitelj već popisuje štetu i rade prijavu. Tako i drugi preko svojih upravitelja mogu prijaviti štetu", istaknuo je Korlaet.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj - 4 pakao u Grčkoj VIDEO Vatrena apokalipsa guta grčke otoke, vatrogasci nemoćni: "Ljudi bježe doslovno samo u kupaćima"

Dodao je da je šteta prijavljena na više od 2300 objekata

"Danas su krenule evidencije tih šteta. Imamo 34 ekipe, po dvije za svaku četvrt i danas su dobili uniformirani obrazac i aplikaciju, kamo će se moći unositi svi potrebni atributi za svako pojedinačno oštećenje. Računam da će evidencija biti napravljena do polovice kolovoza, a nakon toga ide i vrlo brzo budžetiranje obeštećenja. Namjeravamo izdvojiti ozbiljan novac za sanaciju, od 10 do 15 milijuna eura”, naveo je Korlaet.

Pročitajte i ovo Tragedija u Puli, ilustracija - 2 drugo dijete lakše ozlijeđeno Umrla beba: Trudnicu stradalu u sudaru u Puli porodili prije vremena, dijete preminulo

Zamjenik gradonačelnika se osvrnuo i na SMS poruke upozorenja na iduće moguće nevrijeme

"Kad je sustav testiran prije nekoliko mjeseci, oko 90 posto građana primilo je poruku. Ne znam zašto ovaj put nije poslana. Ministar je odgovornost prebacio na DHMZ, ali upravo zato smo mi s njima imali sastanak, kako bismo se neposrednije povezali", napomenuo je i upozorio građane na sutrašnju oluju te još jednom izrazio sućut obiteljima poginulih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene