Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važni savjeti

Nevrijeme stvarno nije vrijeme za biti na moru, a iz Lučke kapetanije upozoravaju: ''Tri su ključne stvari''

Aktualno Galerija Pomorske nesreće - 3 Pomorske nesreće - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sergej Gladović i Sofija Preljvukić Sergej Gladović i Sofija Preljvukić Foto: DNEVNIK.hr Pomorske nesreće - 2 Pomorske nesreće - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pomorske nesreće - 1 Pomorske nesreće - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Galerija 1/6 >>
Nakon nevere u subotu bilo je i u Splitu niz intervencija i problema, a reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić razgovarala je sa Sergejem Gladovićem iz Lučke kapetanije Split.

Sergej Gladović iz Lučke kapetanije Split je koordinirao akciju spašavanja kada je u obalu na Braču udarila brodica. Gladović je rekao za Dnevnik Nove TV da su poziv o tom događaju dobili u subotu u 20:15.

"Brodica duga 14 metara se nasukala i bacilo ih je na hridi. Na njoj je bilo pet stranih državljana i domaći skiper. Među njima je bilo i djece. Skočili su u more. U blizini je bila brodica koja ih je odvela u uvalu Lučice gdje su ih preuzeli prijatelji. Naša brodica je u roku 15 minuta isplovila i prihvatila skipera. Nije bilo ozlijeđenih", opisao je Gladović.

"To je najgora situacija - napuštati brod skokom u more. Sad je more toplo, ali dolazi o hipotermije. Brodica se napušta u zadnjem momentu baš zbog pothlađivanja. Srećom što je bila još jedna brodica koja im je pomogla", reklao je Gladović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba s buktinjom VIDEO Pogledajte strašne prizore požara iz poznatog ljetovališta: "Morali smo slijediti svoje instinkte, a ne upute"

Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić ga je upitala što bi savjetovao građanima koji se tijekom nevremena nađu na moru. "Po stoti put: pratite vremenska upozorenja. Čim se zacrni - maknite se u prvu zaštičenu uvalu. Bacite sidro i držite motore u pripravnosti da možete voziti", apelira.

Kaže da se većina ljudi drži tih savjeta. Što se tiče party - brodova, Gladović kaže da svi imaju dozvole i točno koliko mogu ukrcati putnike. "Sve je ostalo na zapovjedniku", zaključio je Gladović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene