Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednjih desetak dana glavnim zagrebačkim trgom šire se mirisi i okusi različitih delicija, a sve u okviru manifestacije Okusi i mirisi Hrvatske. Do sada se predstavilo šest županija, a danas i sutra svoju ponudu ponosno predstavlja Istarska županija.


Palenta s tartufima, pršutom ili bakalarom - Zagrepčani su mogli uživati u delicijama iz Istre. Manifestacija Dani okusa i mirisa Istre sve ih je oduševila.

Vezani članci Obitelj Maršanić bila na sastanku u Gradskom poglavarstvu u Zagrebu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 1 Obitelj čija je zemlja na okretištu tramvaja tvrdi da im Grad Zagreb i ZET prijete ''da će od njih napraviti primjer drugima'' Prometna nesreća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na boku, vatrogasci izvlačili jednu osobu iz vozila

Pčelar Ivan Kovač je ponosno predstavio svoj med s tartufima, koji je nazvao Casanova po poznatom talijanskom avanturistu. 'U starim zapisima stoji da je 1743. godine Casanova boravio u Vrsaru i da je tada uživao u refošku, crnom vinu, medu i orasima', kazao je Kovač.

Dubrovnik: Studenti na razmjeni iznijeli svoje delicije na stol i oduševili hrvatske kolege!

Zasigurno je uživao i u istarskom pršutu. Naime, istarski pršut je autohtoni hrvatski porizvod. Od dalmatinskog se razlikuje u tehnološkom procesu proizvodnje, jer ne prolazi fazu dimljenja.

Tu su bile i ukusne kobasice od mesa boškarina, vrhunsko maslinovo ulje za sva nepca. 'Svaka sorta za sebe ima svoj ukus. Imamo od blago voćnih aroma do najpikantnijega ulja', kazala je Katica Paulišić.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook