Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednjih desetak dana glavnim zagrebačkim trgom šire se mirisi i okusi različitih delicija, a sve u okviru manifestacije Okusi i mirisi Hrvatske. Do sada se predstavilo šest županija, a danas i sutra svoju ponudu ponosno predstavlja Istarska županija.


Palenta s tartufima, pršutom ili bakalarom - Zagrepčani su mogli uživati u delicijama iz Istre. Manifestacija Dani okusa i mirisa Istre sve ih je oduševila.

Vezani članci Joško Klisović Klisović odgovorio Plenkoviću na prozivke o poznanstvu s Bandićem: "Žao mi je što tako brzo ne reagira na ključne probleme" Ivana Marić, Kozari putevi - 1 Nekoliko stotina ljudi odalo počast Bandiću i upisalo se u knjigu žalosti, u Kozari putevima organiziraju posebnu akciju: "Imamo samo riječi hvale za njega"

Pčelar Ivan Kovač je ponosno predstavio svoj med s tartufima, koji je nazvao Casanova po poznatom talijanskom avanturistu. 'U starim zapisima stoji da je 1743. godine Casanova boravio u Vrsaru i da je tada uživao u refošku, crnom vinu, medu i orasima', kazao je Kovač.

Dubrovnik: Studenti na razmjeni iznijeli svoje delicije na stol i oduševili hrvatske kolege!

Zasigurno je uživao i u istarskom pršutu. Naime, istarski pršut je autohtoni hrvatski porizvod. Od dalmatinskog se razlikuje u tehnološkom procesu proizvodnje, jer ne prolazi fazu dimljenja.

Tu su bile i ukusne kobasice od mesa boškarina, vrhunsko maslinovo ulje za sva nepca. 'Svaka sorta za sebe ima svoj ukus. Imamo od blago voćnih aroma do najpikantnijega ulja', kazala je Katica Paulišić.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook