Iako kuhinju većinom zamjenjuju studentske menze, studenti koji žive sami moraju se snaći i za štednjakom. Svoja kulinarska umijeća ili hranu svoje zemlje, dubrovačkim studentima pokazali su oni na razmjeni - na stol se iznijela hrana iz sedam europskih država.


Za svoje dubrovačke kolege Kasja je pripremila pravi poljski specijalitet. 'Ovo sam pripremila od jaja, jabuka, mrkve i graška', kazala je Kasja, studentica iz Poljske.

Vezani članci Droga zaplijenjena u luci Ploče Policija objavila snimku akcije u Pločama: Među voćem našli 575 kilograma kokaina, bio je namijenjen stranom tržištu Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune

Od salata, domaćih slastica, čak i riblje paštete, studenti su si dali truda. 'Pravi mađarski kolač se radi od brašna, marelade, i jabuka', objasnila je Edina, studentica iz Mađarske.

>>
Upija energiju i prenosi je u interijer: Hrvatski studenti grade samoodrživu kuću!

Uz dobru pjesmu i svirku, studenti su jedva dočekali kušati europska jela. Osim kuhanja, studenti na razmjeni svo slobodno vrijeme koriste da što bolje upoznaju Hrvatsku. 'Radimo tjedno dvije aktivnosti, ili izleti i zabava ili neko drugo socijalno druženje', kazala je Belinda Bošnjak iz studentske udruge ESN Dubrovnik.

Mlade domaćice su na svome jeziku poručile 'dobar tek', a puna usta bila su im najbolja pohvala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook