Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prošle godine začepili pumpe

Zagrepčani prestali bacati maskice i rukavice u WC školjke, stigla im i zahvala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Zagrebačke otpadne vode zahvalila je građanima metropole što su poslušali apel i prestali bacati sanitetske maske i rukavice u toalete, zbog čega je prošle godine došlo do začepljenja i kvara pumpi.

Tijekom prvog lockdowna početkom prošle godine radnici su morali ručno čistiti pumpe u Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba u Žitnjaku jer je zbog velike količine otpada došlo do začepljenja i kvara.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Tomislav Tomašević Godina na izmaku Tomašević odlučan oko zatvaranja Jakuševca: "Imam hrabrosti, neću nikoga čekati niti trpjeti"

"Bila je riječ o velikoj količini sanitetskih maskica i rukavica koje su ljudi odbacivali u toalete, vjerojatno ne misleći kako taj otpad nije razgradiv. Kanalizacijom je otpad stigao na istok grada, na Uređaj za pročišćavanje na Žitnjaku.

Stoga su radnici ručno čistili sva začepljenja i brzom intervencijom popravili sve kvarove nastale na pumpama uslijed velike količine nadolazećeg nerazgradivog otpada", piše u priopćenju Zagrebačkih otpadnih voda, koja su tada uputile apel građanima, a sada im zahvaljuju jer se količina takvog otpada znatno smanjila.

"U proteklih godinu dana nije došlo do daljnjih oštećenja na strojevima. Dakle, kampanja je bila korisna i djelotvorna te ovim putem zahvaljujemo medijima te Zagrepčankama i Zagrepčanima na suradnji", istaknuli su te dodali kako "svjetski mediji pišu kako je prošle godine više od milijardu i pol kirurških maski završilo u oceanima i na taj način mora zagadilo s dodatnih 6200 tona plastike".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene