Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Zagorec nije u bijegu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Zagorec, bivši pomoćnik ministra obrane osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti, nije u bijegu nego u Beču u kojemu ima prebivalište i hrvatska policija to dobro zna, izjavio je Zagorčev odvjetnik Krešimir Krsnik.

'Policija zna da moj klijent već sedam godina ima radnu dozvolu i prebivalište u Austriji i da nije u bijegu, no uporno obmanjuje javnost tvrdeći suprotno', kaže Krsnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na redu su i ostale nekretnine Zagorec prodao vilu u Beču za 1,15 milijuna eura Slika nije dostupna Ukinuta policijska zaštita Zagorčevoj obitelji u Austriji

'Umirovljeni general Zagorec uvijek se odazivao pozivima policije, no nakon ovog cirkusa s raspisivanjem potrage moj branjenik će od zemalja s kojima je do sada dobro surađivao zatražiti pomoć i zaštitu', izjavio je Krsnik. Nije objasnio što to znači, niti je odgovorio na upit hoće li se Zagorec pojaviti na istražnom ročištu 9. ožujka na kojemu bi ga trebala ispitati sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić.

Iako nije upoznat s istražnim zahtjevom zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u kojemu se traži i pritvaranje Zagorca, Krsnik tvrdi kako se on temelji na lažnom svjedočenju Snježane Šiprah, bivše Zagorčeve tajnice.

Ona je lani na suđenju Hrvoju Petraču i ostalima za otmicu Zagorčeva sina izjavila da je Zagorec od njemačkog trgovca oružjem Josefa Rothaichnera preuzeo dvije torbe dragulja koje je odlazeći s dužnosti 2000. odnio iz sefa u MORH-u.

Krsnik navodi i da je trgovac oružjem nedavno švicarskim vlastima dao iskaz u kojemu sve opovrgava te da je i hrvatska policija s tim upoznata.

Komentirajući Krsnikove tvrdnje glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je kako je Zagorčevom odvjetniku bila poznata namjera policije da razgovara s njegovim klijentom.

'Policija je u dva navrata Vladimira Zagorca bezuspješno tražila na adresi u Zagrebu na kojoj je prijavljen i nitko nas nije obavijestio da on neće biti dostupan', kazao je Mehun, dodavši da će, ako se Zagorec pojavi na nekom od graničnih prijelaza, 'policija učiniti sve da ga dovede kako bi dao iskaz'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene