Čini se da država ponovno aktualizira zabranu rada nedjeljom. Prema nekim informacijama, zatražen je stav svih ministarstava na tu temu. U Sindikatu trgovine ističu kako su oni zabranu ponovno zatražili od Vlade još u proljeće. Mnogi kupci nisu oduševljeni.

Galerija


Zabrana rada nedjeljom je stara tema, a čini se da je opet na tepihu. Mnogi o zatvaranju trgovina nedjeljom žele ni čuti. No, spominje se da država o ovome ozbiljno razmišlja.

Vezani članci Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani" Ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Pala odluka: Slovenci zabranili rad trgovina nedjeljom, ali postoji vrlo zanimljiv izuzetak

Razgledanje novih kolekcija, majice, torbice, pa poslije na kavicu – u svemu tome žene su često voljele uživati nedjeljom kada ne rade. Pitranje je hoće li se svega morati odreći ?

Od Ministarstva gospodarstva još nema odgovora na upit je li točno da su svim ministarstvima poslali dopis kojim traže da se izjasne o zabrani rada nedjeljom u svom resoru. Spominje se usklađivanje s europskim standardima.

U najvećem splitskom trgovačkom centru kažu kako će nemaju ništa protiv zabrane nedjeljom. Radilo bi se ugodnije, ali bi bilo i otkaza. Otprilike 10 posto radnika, od ukupnih 2.100, moralo bi biti otpušteno.

U Sindikatu trgovine Hrvatske ističu da su zabranu rada nedjeljom od Vlade opetovano tražili još na proljeće. U savezu udruge malih trgovaca pak misle da ovu temu forsiraju populističke stranke i crkva.

Kupci naravno suosjećaju i s brojnim trgovkinjama, ali i žale zbog zatvaranja trgovina u dane kada su slobodni i mogu u kupovinu. Mnogi se pitaju je li bilo kontrole trgovaca oko plaćanja rada nedjeljom i nadoknade.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr