Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema odgovora iz Ministarstva

Zabrana rada nedjeljom podijelila javnost: "Radilo bi se ugodnije, ali bilo bi i otkaza"

Zabrana rada nedjeljom? (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Zabrana rada nedjeljom? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zabrana rada nedjeljom? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zabrana rada nedjeljom? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zabrana rada nedjeljom? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Zabrana rada nedjeljom? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić razgovara s predsjednikom Hrvatske udruge poslodavaca Davorom Majetićem (Video: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Čini se da država ponovno aktualizira zabranu rada nedjeljom. Prema nekim informacijama, zatražen je stav svih ministarstava na tu temu. U Sindikatu trgovine ističu kako su oni zabranu ponovno zatražili od Vlade još u proljeće. Mnogi kupci nisu oduševljeni.

Zabrana rada nedjeljom je stara tema, a čini se da je opet na tepihu. Mnogi o zatvaranju trgovina nedjeljom žele ni čuti. No, spominje se da država o ovome ozbiljno razmišlja.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Ilustracija Sadrži mikrotoksine Iz trgovina se povlači brašno: "Vratite ga u najbližu poslovnicu"

Razgledanje novih kolekcija, majice, torbice, pa poslije na kavicu – u svemu tome žene su često voljele uživati nedjeljom kada ne rade. Pitranje je hoće li se svega morati odreći ?

Od Ministarstva gospodarstva još nema odgovora na upit je li točno da su svim ministarstvima poslali dopis kojim traže da se izjasne o zabrani rada nedjeljom u svom resoru. Spominje se usklađivanje s europskim standardima.

U najvećem splitskom trgovačkom centru kažu kako će nemaju ništa protiv zabrane nedjeljom. Radilo bi se ugodnije, ali bi bilo i otkaza. Otprilike 10 posto radnika, od ukupnih 2.100, moralo bi biti otpušteno.

U Sindikatu trgovine Hrvatske ističu da su zabranu rada nedjeljom od Vlade opetovano tražili još na proljeće. U savezu udruge malih trgovaca pak misle da ovu temu forsiraju populističke stranke i crkva.

Kupci naravno suosjećaju i s brojnim trgovkinjama, ali i žale zbog zatvaranja trgovina u dane kada su slobodni i mogu u kupovinu. Mnogi se pitaju je li bilo kontrole trgovaca oko plaćanja rada nedjeljom i nadoknade.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene