Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz nepravilnosti

Za Provjereno progovorili bivši djelatnici ogulinskog Crvenog križa: "Daješ nekima koji imaju bogatstvo..."

Ogulinski Crveni križ - 3
Ogulinski Crveni križ - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Ogulinski Crveni križ - 1 Ogulinski Crveni križ - 1 Foto: Provjereno Ogulinski Crveni križ - 2 Ogulinski Crveni križ - 2 Foto: Provjereno Ogulinski Crveni križ - 3 Ogulinski Crveni križ - 3 Foto: Provjereno Ogulinski Crveni križ - 4 Ogulinski Crveni križ - 4 Foto: Provjereno +4 Ogulinski Crveni križ - 9 Galerija 1/9 >>
Povećala je svoju plaću za više od četiri tisuće kuna od one propisane zakonom, poslovnom karticom kupovala namještaj za vlastiti stan, paketi se nisu isporučivali potrebitima ili su odlazili na adrese bogatijih, a sredstva iz proračuna trošila su se nenamjenski – sve su to optužbe na račun ravnateljice i rada Crvenog križa Ogulin koje su za Provjereno iznijeli bivši djelatnici Centra.

Nepravilnosti su prijavljene u anonimnoj kaznenoj prijavi, ali i potvrđene nalazom državne revizije. ''Osobno me ravnateljica poslala od da idem u robnu kuću u Ogulinu poslovnom karticom kupovati privatne stvari za njezin privatni stan'', ispričala je za Provjereno bivša djelatnica. Osim za sumnjivo trošenje novca prozivke stižu i na račun raspodjele paketa, koji su, tvrde upućeni, znali i nestajati preko noći.

''Najstrašnije mi je bilo kad smo vozili te pakete. Daješ nekima koji stvarno imaju bogatstvo i njima ostaviš pet-šest paketa'', priča bivši član skupštine Crvenog križa.

Kada paketi ne bi stigli na prave adrese, od djelatnika bi se tražilo da krivotvore potpise, tvrde. No ima toga još. Jedna je zaposlenica, kažu, na mjestu gerontodomaćice više čuvala dijete ravnateljice nego što je obilazila korisnike, a i koristila službeno vozilo u privatne svrhe, zbog čega su se ostali djelatnici morali snalaziti u obavljanju svoga posla.

Pročitajte i ovo Željko Rukavina PROCES OD NEKOLIKO MJESECI Slučaj iz Topuskog: Crveni križ krenuo s izmjenom statuta kako bi mogao smijeniti čelnika lokalne organizacije nakon afere naplate članarine od potrebitih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prikupljen 51 milijun kuna Počela isplata jednokratne pomoći nakon potresa: "Kad se donacije podijele na kućanstva, iznos nije onoliki koliki smo priželjkivali"

Jedna od suradnica na projektu ''Zaželi'', koji je osigurao značajnija sredstva na računu ogulinskog Crvenog križa, ukazala je na nepravilnosti u trošenju novca, a nakon toga joj je, kaže, praktički onemogućeno da radi svoj posao.

''Dobila sam zabranu pristupa prostoriji u kojoj sam trebala raditi. Ta je prostorija stavljena pod ključ, nakon toga i cijeli kat, a na kraju je bila zaključana cijela zgrada'', ispričala je za Provjereno.

Koje su sve optužbe koje na račun vodstva Crvenog križa Ogulin iznose bivši djelatnici i što na sve ovo kaže sama ravnateljica, pogledajte u večerašnjoj emisiji na Novoj TV. 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene