Slavonci i dalje muku muče s krvopijama. Poplavnih komaraca je manje, ali počeli su napadati oni kućni. Iako su nad Slavonijom obavljena 32 aviotretmana, i dalje je velik broj uboda, a u samo 15 minuta zabilježeno ih je čak 118.

Galerija Hrvoje Bekina (Foto: Dnevnik.hr) Aviotretiranje komaraca Slavonija (Foto: Dnevnik.hr) Aviotretiranje komaraca Slavonija (Foto: Dnevnik.hr) +0 Goran Ivanović (Foto: Dnevnik.hr)

Prije točno mjesec dana počelo je aviotretiranje nad Slavonijom, a do danas je zabilježeno 16 uzleta po dva aviona. No aviotretman se pokazao kratkoročnim rješenjem.

Vezani članci Slika nije dostupna IZDANO UPOZORENJE ZA STARIJE OSOBE: 13 preporuka koje moraju znati Slika nije dostupna EPIDEMIOLOZI ZABRINUTI - Manje testiranja može biti opasno

„Navečer od osam do deset sati nema šanse da bih mogao sjediti na dvorištu“, kaže Damir iz Sarvaša.

Osim što ljudi opet nemaju mira, nemaju ga ni životinje. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, obavljen je monitoring na 25 postaja, najviše ih je zabilježeno u Sarvašu.

„Do 118 letova u 15 minuta, što je velik broj“, kaže Hrvoje Bekina iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Zbog povećanog broja kućnih komaraca iz Zavoda za javno zdravstvo izdaju upozorenje.

„Apeliram građanima da izlijevaju vodu iz buradi, kanti ili ako je potrebna ta voda, da ju mijenjaju svakih 5 do 7 dana, bit će manje komaraca i svima će nam biti ugodnije“, kaže Bekina.

Za borbu protiv krvopija Osječko-baranjskoj županiji Vlada je pomogla s 5 milijuna kuna, no taj je novac potrošen, a novi problemi već bockaju.

„Bojim se da ćemo mi opet imati problem sada u kolovozu i rujnu s ovim komarcima koji dolaze. Probat ćemo opet tražiti, kumiti, moliti da to riješimo, ali mislim da moramo doći do trajnog rješenja“, kaže Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr  Osječko-baranjski župan Ivan Anušić:"Krećemo u potpuno novu fazu borbe protiv komaraca!" +0 Zaprašivanje komaraca avionom (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju