Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je i kako Osječane ipak neće braniti avioni iz Srbije, već iz Hrvatske.

Galerija


Zbog invazije komaraca osječko-baranjski župan Ivan Anušić održao je sastanak sa svim načelnicima i gradonačelnicima kako bi ih podsjetio da svi oni prema zakonskoj obvezi trebaju iz proračuna izdvajati za tretiranje komaraca kako bi se što prije riješilo pitanje njihova suzbijanja u cijeloj županiji.

Vezani članci Iva Pem Novosel, epidemiologinja HZJZ-a Epidemiologinja o sve češćim slučajevima masovnog okupljanja mladih: ''Očekuje se od političara - osobito od njih - da budu primjer građanima" Tomislav Ramljak, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Slučaj koji je zgrozio Slavoniju: "Nužno je da roditelji postanu svjesni kako se to može dogoditi svakom djetetu"

Župan je istaknuo i kako Osječane ipak neće braniti avioni iz Srbije, već iz Hrvatske. Aviotretmani bi trebali početi idući tjedan.

Pomoć Slavoncima stiže i iz Vlade, koja je osigurala pet milijuna kuna, a bude li potrebno, osigurat će još. "Ovaj novac bit će iskorišten za aviotretiranje koje će županija na Zavodu za javno zdravstvo pokrenuti. Mijenjamo potpuno način funkcioniranja i krećemo u potpuno novu fazu borbe protiv komaraca. Bez aviotretiranja potpuno je jasno da je nemoguće dobiti tu bitku", potvrdio je župan Anušić.