Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski je sabor večeras sa 29 glasova za, 69 protiv i dva suzdržana glasa, odbacio zahtjev SDP-a da se ministru gospodarstva Branku Vukeliću izglasa nepovjerenje zbog slučaja Brodosplit.


Saborska većina odbacila je i prijedlog klubova HSS-a i HSLS-a da se ministrima zabrani članstvo u nadzornim odborima državnih tvrtki.

Vezani članci Tomislav Čorić Ćorić o mogućoj nadogradnji na elektrani Krško: "Na to Hrvatska neće gledati benevolentno" Slika nije dostupna Koji su aduti oporbe za oporavak gospodarstva?

Sabor je prihvatio izvješća o prošlogodišnjem radu Državnog ureda za reviziju i obavljenim revizijama, kao i HNS-ov prijedlog zaključaka kojima je Državno odvjetništvo obvezano da u roku od šest mjeseci Sabor izvijesti o poduzetim mjerama u subjektima koji su dobili negativnu ocjenu držćavnih revizora.

U prvom je čitanju poduprt prijedlog zakona o tajnosti podataka, kojim Vlada predviđa da se tajnost podataka, umjesto po vrsti, ubuduće određuje po stupnjevima - 'vrlo tajno', 'tajno', 'povjerljivo' i 'ograničeno'.

Zastupnici su pristupili tajnom glasovanju o imenovanju suca Ustavnog suda.