Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja HHO-a i MORH-a

Neiskorišteno blago: Vojarne postaju objekti za treniranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane RH i Hrvatski olimpijski odbor, u nazočnosti predsjednice Vlade Jadranke Kosor, potpisali su Sporazum o suradnji na unapređenju i razvoju sporta u Hrvatskoj.

Sporazum omogućuje, ne samo zajedničko korištenje postojećih objekata i zajedničke opreme za natjecanja, već i suradnju u realizaciji programa obrazovanja, osposobljavanja i stručnog usavršavanja kadrova u okviru ustanove Hrvatske olimpijske akademije. HHO će sudjelovati u pripremi sportaša, a HV će imati koristi jer će se vojnici pripremati za svoje redovite zadaće, ali i za svjetske vojne igre, izjavio je ministar obrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vukelić: Informacija o selektivnom povećanju plaća je nesporazum Slika nije dostupna "Afera Brodosplit": svjedočio ministar Vukelić

'Mislim da je najbitnije to što dobivamo prostor za treniranje. Te vojarne su stvarno jedno veliko blago koje možda još nije dobro iskorišteno, a na ovaj način će biti', rekla je Martina Zubčić, hrvatska taekwondo reprezentativka.

'Ovaj sporazum za Ministarstvo i vojsku znači puno, jer ćemo konačno u svojim redovima imati vrhunske sportaše. To znači i da će oni imati svoje obaveze prema MORH-u, ne samo da nastupaju u našim timovima, kada su vojne igre u pitanju, pa da nas predstavljaju, nego i u edukativnom, te obučnom smislu', rekao je ministar obrane Branko Vukelić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene