Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za Ovčaru

Vujovićev odvjetnik nije došao na suđenje zbog zdravstvenih tegoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovljeno suđenje za ubojstvo 200 hrvatskih zarobljenika na Ovčari, koje se trebalo nastaviti završnim riječima obrane pred Sudskim vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, odgođeno je zbog odsutnosti branitelja prvooptuženoga Miroljuba Vujovića.

Vujovićev odvjetnik Milan Zaklan nije mogao doći na suđenje zbog zdravstvenih tegoba, a Vujović nije htio prihvatiti da netko od odvjetnika ostalih optuženika pročita završnu riječ umjesto Zaklana. Optuženi Vujović kazao je pred sudskim vijećem da mu se odvjetnik, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, duže vrijeme nije javljao te da s njim nije razgovarao o završnoj riječi. Rekao je da želi novog odvjetnika, nakon čega je predsjedatelj vijeća Vesko Krstajić odgodio suđenje na neodređeno vrijeme, t.j. dok Vujoviću ne bude dodijeljen drugi odvjetnik po službenoj dužnosti. Iznošenje završnih riječi u ponovljenu suđenju za zločin na Ovčari počelo je 19. siječnja 2009. kad je zamjenik državnog odvjetnika za ratne zločine Dušan Knežević zatražio da optuženici budu proglašeni krivima te da ih se osudi po zakonu.

>> Završnim riječima obrane nastavljeno ponovljeno suđenje za Ovčaru

Dodao je kako dokazi izvedeni na ponovljenu suđenju osamnaestorici pripadnika vukovarske Teritorijalne obrane nedvosmisleno potvrđuju da su optuženici počinili kažnjiva djela za koja im se sudi. Opunomoćenici obitelji žrtava u završnim su riječima istaknuli da je prva presuda, koju je srbijanski Vrhovni sud ukinuo, bila dobra te da je ukinuta iz političkih razloga. U završnoj riječi obrane nekoliko odvjetnika optuženika zatražilo je da njihovi branjenici budu oslobođeni optužaba, a u nastavku suđenja očekuje se da završnu riječ iznesu branitelji optuženika koji to dosad nisu učinili te sami optuženici.

U Vijeću za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu u ožujku 2007. počelo je ponovljeno suđenje pripadnicima vukovarske Teritorijalne obrane, optuženim za ubojstvo oko 200 hrvatskih zarobljenika u noći s 21. na 22. studenoga 1991. na Ovčari. Suđenje je ponovljeno jer je srbijanski Vrhovni sud u prosincu 2006. ukinuo prvostupanjsku presudu za taj zločin i odredio da se ponovi sudski postupak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene