Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šetnja na Velebitu

Vrućine: Spas potražili u planinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok se diljem Hrvatske živa u termometrima ne spušta ispod 30 stupnjeva, mnogi spas traže u planinama. Na velebitskom vrhu, Zavižanu danas je ugodnih 20 stupnjeva. Zato i ne čudi što je Velebit ovih dana prepun posjetitelja, koji, ako se malo potrude, mogu naći i vječne snjegove.

Sjeverni Velebit ovih dana izgleda kao mravinjak. Na sve strane planinari, izletnici, turisti. 'Ovdje je bolje, mnogo je hladnije, ugodnije', rekao je Eric Hinsberger, turist iz Njemačke. Osjetno niže temperature glavni su razlog dolaska mnogobrojnih izletnika.

Pročitajte i ovo Pomama za klima uređajima, ilustracija - 3 sve su naprednije Spas kod paklenih vrućina: Reporter Dnevnika Nove TV provjerio cijene i modele, ali i potencijalne opasnosti klima-uređaja Slika nije dostupna Kratkotrajno osvježenje Ozbiljne kiše još nema 'na vidiku', vruće ljeto još će trajati

'I ovdje je doseglo paklenih 24 stupnja, jutros je bila 17 minimalna i sad je izašlo na 20, a danas je bila maksimalna 21', kaže Ante Vukušić, sa Zavižana. I dok se cijela Hrvatska ovih dana bori sa sparinama i vrućinama na Velebitu, tek nekoliko stotina metara od Zavižana možete naići na jedan od mnogobrojnih velebitskih vječnih snjegova. Vjerovali ili ne temperatura je ondje tek desetak stupnjeva iznad nule. 'Stvarno je lijepo, za preporučiti je svakome', rekla je Marina Gredelj, izletnica iz Zaprešića.

>> Vrh toplinskog vala: U Rijeci izmjerena 42 stupnja!

Dok jedni uživaju u šetnji, drugi su ugodno vrijeme odlučili provesti u planinarenju. 'Mi smo doslovno pobjegli od vrućine, nismo mogli spavati, znojili smo se i pobjegli', rekla je Dunja Sabljar Štrbac, planinarka. 'Bježimo od mora u planine. Primorci u planine a kontinentalci na more', rekao je Boro Štrbac, planinar. Planinariti, šetati ili samo ljenčariti, ovih je dana sve ugodnije na temperaturama tek nešto višim od 20 stupnjeva. Stoga, poželite li malo hlada, Velebit vas čeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene