Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka o žalbama

Vrhovni sud odlučio: Sanaderu osam i pol godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće vrhovnog suda Republike Hrvatske donijelo je presudu i rješenje kojima je odlučeno o žalbama USKOK-a, Sanadera i DIOKI-ja, podnesenima protiv presude od 19. listopada 2012.

Vijeće vrhovnog suda Republike Hrvatske donijelo je presudu i rješenje kojima je odlučeno o žalbama Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, optuženog Ive Sanadera i DIOKI Holding AG podnesenima protiv presude Županijskog suda u Zagrebu od 19. studenog 2012. godine, a kako doznajemo Ivi Sanderu određena je zatvorska kazna u trajanju od osam i pol godina.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader "Jasna društvena osuda" Iza rešetaka je već osam godina: Visoki kazneni sud Ivi Sanaderu smanjio kaznu Slika nije dostupna 'Rješavanje u tijeku' PROVJERILI SMO Postoji li mogućnost puštanja na slobodu Ive Sanadera?

Sanaderu 10 godina zatvora: Ratni profiter i izdajica nacionalnih interesa!

Kako je sud obavijestio na svojim stranicama, odluka je sa spisom danas dostavljena prvostupanjskom sudu, a sadržaj odluke s obrazloženjem bit će objavljen na web-stranici Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon primitka obavijesti prvostupanjskog suda o njenom otpremanju strankama.

Podsjetimo, Županijski sud proglasio je Ivu Sandera krivim u slučaju Hypo i INA-MOL te ga osudio na ukupnu zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina.

Po prvoj točki optužnice, za Hypo banku, Sanader je osuđen na tri godine i pol godine, a po drugoj točki, INA-MOL, sedam i pol godina. Sudac Ivan Turudić osudio ga je na jedinstvenu kaznu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene