Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće vrhovnog suda Republike Hrvatske donijelo je presudu i rješenje kojima je odlučeno o žalbama USKOK-a, Sanadera i DIOKI-ja, podnesenima protiv presude od 19. listopada 2012.


Vijeće vrhovnog suda Republike Hrvatske donijelo je presudu i rješenje kojima je odlučeno o žalbama Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, optuženog Ive Sanadera i DIOKI Holding AG podnesenima protiv presude Županijskog suda u Zagrebu od 19. studenog 2012. godine, a kako doznajemo Ivi Sanderu određena je zatvorska kazna u trajanju od osam i pol godina.

Sanaderu 10 godina zatvora: Ratni profiter i izdajica nacionalnih interesa!

Vezani članci Andrija Jarak Zašto stranka nije kriva nego - odgovorna i kada bi Vrhovni sud mogao odlučivati o pravomoćnosti Jadranka Sloković i Ivo Sanader Na presudu Sanaderu reagirao i HDZ, Sloković tvrdi: "Tog novca nema. A kod Barišića je navodno nađen pun ormar odijela"

Kako je sud obavijestio na svojim stranicama, odluka je sa spisom danas dostavljena prvostupanjskom sudu, a sadržaj odluke s obrazloženjem bit će objavljen na web-stranici Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon primitka obavijesti prvostupanjskog suda o njenom otpremanju strankama.

Podsjetimo, Županijski sud proglasio je Ivu Sandera krivim u slučaju Hypo i INA-MOL te ga osudio na ukupnu zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina.

Po prvoj točki optužnice, za Hypo banku, Sanader je osuđen na tri godine i pol godine, a po drugoj točki, INA-MOL, sedam i pol godina. Sudac Ivan Turudić osudio ga je na jedinstvenu kaznu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook