Ustavni suci užurbano rade na nacrtu i odluci ustavne tužbe Ive Sanadera na presudu u slučaju INA-MOL i HIPO.


Ustavni sud priopćenjem je demantirao da postoji rok do kada će se donijeti odluka. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je postoji li mogućnost puštanja na slobodu bivšeg premijera?

Vezani članci Ivo Sanader (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Svjedočio Robert Ježić: Plaćali su se troškovi dečka Sanaderove kćeri u New Yorku, to je koštalo 250.000 eura Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Iz Remetinca na sud: Sanader stigao na suđenje u slučaju Ina - MOL

Od tajnog ručka u restoranu do suđenja i presude. Nakon pravomoćne presude kojom je Ivo Snader proglažen krivim te dobio od osam i pol godina za slučajeve Hypo i Ina Mol - Sanader je podnio tužbu i sad čeka odluku Ustavnog suda.

Sanaderu odgođeno suđenje zbog pogoršanog zdravstvenog stanja

'Rješavanje predmeta koji se vodi povodom ustavne tužbe podnositelja Ive Sanadera je u tijeku. Na ostala pitanja ne možemo odgovoriti', kazali su iz Ustavnog suda na nagađanja da bi ona mogla stići početkom srpnja kako se ne bi poklopila s predizbornom kampanjom.

A pitanje je kako će ustavni suci reagirati na tužbu obrane zbog povrede prava, proceduralnih pogrešaka i nedostatka dokaza. Kako doznajemo - nacrt odluke već su pripremili.

'Ne mogu ništa predviđat, mi očekujemo presudu kada ju dobijemo s nadom u povoljan ishod', rekao nam je odvjetnik Ive Sanadera, Čedo Prodanović.

Ponovno prekinuto suđenje Sanaderu u slučaju Planinska

Obrana se žalila i zbog iskaza ključnog svjedoka protiv Sanadera, bivšeg direktora Diokija Roberta Ježića. Navode da je on tri puta mijenjao iskaz o tome gdje je novac i kako je dospio na njegov račun.

Ustavna tužba odnosi se i na nemogućnost obrane da ispita Stefana Hurlimana, jednog od Ježićevih direktora. Upravo zbog te povrede nagađa se da bi odluka Ustavnog suda mogla prevagnuti u korist Sanadera.

'Gospodin Sanader sigurno ne vrši pritisak niti ima bilo tko u njegovoj neposrednoj blizini tko bi uopće mogao vršiti takav pritisak', kazao je Čedo Prodanović.

Ako Ustavni sud sruši presudu, Ivi Sanaderu moglo bi se dogoditi ponovljeno suđenje. Zasad čeka finale suđenja u slučaju Planinska, ali i pravomoćnost presude za Fimi Mediu. Suđenje u aferi HEP - DIOKI - nije ni počelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook