Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je po zakonu

Vrhovni sud odbio žalbu Damira Škare: Svi dokazi su prikupljeni zakonito, žrtvina izjava u Provjerenom nije sporna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odbio je žalbu Damira Škare i potvrdio da su svi dokazi u slučaju prikupljeni na zakonit način.

Odbijena je žalba bivšeg čelnika AK Siget Damira Škare čime je postalo pravomoćno rješenje koje je odbilo prijedlog obrane da se izuzmu nezakoniti dokazi zbog izjave žrtve u medijima, točnije u emisiji Provjereno.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

''Svi su svjedoci ispitani tijekom istrage sukladno zakonu, uz prethodno dana upozorenja. Vještačenje je obavljeno također sukladno zakonu nakon što je izdan nalog za vještačenje'', stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Sud ističe da izjava žrtve u medijima nije dana tijekom postupka, pa nema svojstvo iskaza svjedoka niti izvornog dokaza.

Optužnica protiv bivšeg šega Autokluba Siget, bivšeg HDZ-ova zastupnika i olimpijca Damira Škare podignuta je u studenom prošle godine. Tereti ga se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio kaznena djela spolnog uznemiravanja i silovanja djelatnice AK Siget.

Žrtva progovorila za Provjereno

Škaro je uhićen je početkom rujna nakon što ga je zaposlenica Autokluba prijavila za silovanje koje se dogodilo na radnom mjestu u kolovozu. Nekoliko sati nakon što ga je liječnica žrtve policiji prijavila za silovanje, žrtvi je Škaro poslao prijeteće poruke, nudio joj je novac iznos za šutnju, a zatim je otišao u Bosnu i Hercegovinu.

O svemu je žrtva progovorila za Provjereno. "Pokušala sam se izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće... Rekla sam mu da prekine, da stane'', rekla je.

Nakon nje, Provjerenom su se javile još dvije žene - bivša Škarina suradnica i majka čija je kći također imala slično iskustvo, i ispričale svoje priče.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene