Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 3
Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 3 Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vrhovni sud odbio je žalbu Damira Škare i potvrdio da su svi dokazi u slučaju prikupljeni na zakonit način.


Odbijena je žalba bivšeg čelnika AK Siget Damira Škare čime je postalo pravomoćno rješenje koje je odbilo prijedlog obrane da se izuzmu nezakoniti dokazi zbog izjave žrtve u medijima, točnije u emisiji Provjereno.

Vezani članci Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac Još nevjerojatnija priča od one o HDZ-ovu županu: "Gospodine Mato, vi kad budete načelnik općine..." Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac - 3 Protiv načelnika Čeminca podignuta optužnica na 36 stranica, a on potom za hajku optužio - ekipu Provjerenog!

''Svi su svjedoci ispitani tijekom istrage sukladno zakonu, uz prethodno dana upozorenja. Vještačenje je obavljeno također sukladno zakonu nakon što je izdan nalog za vještačenje'', stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Sud ističe da izjava žrtve u medijima nije dana tijekom postupka, pa nema svojstvo iskaza svjedoka niti izvornog dokaza.

Optužnica protiv bivšeg šega Autokluba Siget, bivšeg HDZ-ova zastupnika i olimpijca Damira Škare podignuta je u studenom prošle godine. Tereti ga se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio kaznena djela spolnog uznemiravanja i silovanja djelatnice AK Siget.

Žrtva progovorila za Provjereno

Škaro je uhićen je početkom rujna nakon što ga je zaposlenica Autokluba prijavila za silovanje koje se dogodilo na radnom mjestu u kolovozu. Nekoliko sati nakon što ga je liječnica žrtve policiji prijavila za silovanje, žrtvi je Škaro poslao prijeteće poruke, nudio joj je novac iznos za šutnju, a zatim je otišao u Bosnu i Hercegovinu.

O svemu je žrtva progovorila za Provjereno. "Pokušala sam se izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće... Rekla sam mu da prekine, da stane'', rekla je.

Nakon nje, Provjerenom su se javile još dvije žene - bivša Škarina suradnica i majka čija je kći također imala slično iskustvo, i ispričale svoje priče.