Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Živa na termometrima prelazit će 20 stupnjeva, pripremite se i na južinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proljetnom vremenskom prognozom ulazimo i u novi tjedan. Ponedjeljak će tako veći dio dana biti sunčano i toplo. Zapravo uz južinu, osobito u kopnenim predjelima, živa će u termometru u najtoplijem dijelu dana uglavnom prelaziti 20 stupnjeva.

U vremenskoj prognozi jedino će pojačan vjetar kvariti dojam. Utjecaj anticiklone u idućim će danima oslabjeti, a sa zapada će nam se približavati hladna fronta čiji ćemo utjecaj osjećati već u ponedjeljak navečer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Ujutro ćemo još uvijek uživati u sunčanom vremenu i još toplijem nego u nedjelju - temperatura će na kopnu biti od dva u gorju do čak devet u ostatku unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti između osam i 11 stupnjeva. Uz ovakve temperature u većem dijelu zemlje zimske jakne neće nam trebati ni ujutro.

Središnja Hrvatska

U središnjim predjelima sunčano će se zadržati do predvečer, kada će se skupljati sve više oblaka, a moguće je i malo kiše, i to uglavnom u noći na utorak. Puhat će umjeren i jak, na udare ponegdje i olujan jugozapadnjak.

Slavonija

I na istoku u nastavku dana bit će sunčano i vedro te manje vjetrovito. Puhat će uglavnom slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

Još u početku će i na sjevernom Jadranu i u gorju biti uglavnom sunčano, a onda će se postupno skupljati sve više oblaka pa bi moglo biti i kiše, na moru i pljuskova. Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, a temperatura će biti između 10 i 16 stupnjeva.

Južni Jadran

Sunčan nastavak ponedjeljka očekuje i Dalmaciji, i ne samo sunčan nego i topao uz 16 do 19 stupnjeva. Jugo će ondje biti slabo do umjereno.

Sljedeća tri dana

U utorak će na kopnu biti oblačnije s povremenom kišom, a uz to će i temperature biti nešto niža. Ali ne zadugo. Već nam se u srijedu vraća sunčano i iznad prosjeka toplo vrijeme.

U utorak će i na Jadranu uz više oblaka biti kiše ili pljuskova, a onda od srijede stabilnije i sunčanije. Temperatura se neće znatnije mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene