Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nestabilno vrijeme čitav tjedan: Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja

Vrijeme će biti vrlo slično onome kakvo smo imali ovih dana. Bit će dosta sunca, ali i sporadičnih pljuskova i grmljavine. I tako do daljnjega. Najviše sunčana i suha vremena na moru, dok će pljuskovi i dalje biti izgledniji u kopnenom dijelu zemlje. Vremensku prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

I posljednji svibanjski vikend prolazi uz izmjenu sunca i oblaka, te mjestimične pljuskove i lokalne nestabilnosti. Neka značajnija promjena tipa vremena ne vidi se ni na sinoptičkoj karti. Tek u višim slojevima atmosfere zadržava se nešto vlažniji zrak nad Balkanom, dok onaj svježiji curi sa sjevera te doprinosi nestabilnosti atmosfere nad našim područjem.

U takvim okolnostima jutro će većinom biti sunčano, poglavito na Jadranu, dok u kopnenom dijelu zemlje uz mjestimice više oblaka lokalno može pasti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu većinom umjerena, podno Velebita uglavnom i jaka bura. Pri tom ujutro i ponovno navečer može biti i olujnih udara. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15 stupnjeva, a na Jadranu većinom između 16 i 21 stupanj.

Od sredine dana na kontinentu se očekuje nešto više oblaka pa raste i mogućnost za kišu, a poslijepodne su onda mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, temperatura od 23 do 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Suša, Ilustracija u drugom dijelu godine Svijet bi se trebao pripremiti: Stiže vremenski fenomen, pomno se prati razvoj događaja

I u Slavoniji i Baranji pljuskovi i grmljavina vjerojatniji su poslijepodne kad također mogu biti izraženiji. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, uz pljuskove prolazno pojačan. Temperatura se očekuje između 22 i 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano, a poslijepodne je uz jači razvoj oblaka rijetko moguć i pljusak s grmljavinom, prije svega u unutrašnjosti Istre. U gorskoj Hrvatskoj sutra malo promjenjivije, a ovdje su pljuskovi i grmljavina poslijepodne izgledniji, kao i drugdje u kopnenim krajevima. Puhat će bura, podno Velebita uglavnom jaka. Sredinom dana malo će oslabjeti, a tad će na otvorenom moru zapuhati sjeverozapadnjak. Temperatura, u gorju oko 20, a na sjevernom Jadranu između 25 i 28 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano, uz dnevni razvoj oblaka uz koji još jednom, u zaleđu najizglednije, a rjeđe uz obalu može biti ponekog poslijepodnevnog pljuska i grmljavine. Ujutro i navečer umjerena bura, danju prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura će biti većinom između 25 i 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali koja je druga najtoplija zabilježena godina? Europa se dvaput brže zagrijava

Slično vrijeme nastavit će se i sredinom tjedna. U kopnenim krajevima barem djelomice sunčano, ali ne i stabilno, pa uz promjenjivu naoblaku mjestimice može biti i malo kiše ili poslijepodnevnih pljuskova praćenih grmljavinom. Pljuskovi pak pri tom lokalno mogu biti i izraženiji. Uz slab i umjeren sjeveroistočnjak, temperatura se neće značajnije mijenjati. A u svemu ovome, dobra je vijest da za sad izostaju velike vrućine, pa je taman ugodno.

Na Jadranu će idućih dana prevladavati sunčano, no uz povremeno više oblaka i jači dnevni razvoj, i ovdje može biti pljuskova i grmljavine. Uglavnom uz obalu srednjeg i južnog Jadrana i to vjerojatnije u utorak i srijedu. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. U Dalmaciji danju i jugozapadnjak. U četvrtak, vjetar će slabjeti. Temperatura i na moru bez promjene, ovdje će se cijeli tjedan zadržati vrlo toplo.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali zašto je El Niño opasan? Odgovor zna meteorolog Ivan Čačić

I prema sljedećem vikendu izgledno je pretežno sunčano i toplo, odnosno vrlo toplo, ali ne i posve stabilno vrijeme. Pa pljuskova i grmljavine tako može biti i za vikend.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene