Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svježa jutra

Pa nisu već dugo bili: Noćas i sutra opet pljuskovi i grmljavina, meteorologinja otkriva kad će pravo ljeto

S vremenom i dalje brzi preokreti - sunce, sparina, grmljavina, pljuskovi, tako u krug. Sve u svemu, ne zaboravite kišobran, a neka se pripreme i meteoropati za nadolazeću vremensku prognozu.

Sunčano, ali i danas uz rijetke pljuskove u kopnenom dijelu zemlje dok nas u noći čeka i novo naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove. Kiša će prestati već rano ujutro i vrijeme će se razvedriti, ali tijekom dana opet može biti kraćih pljuskova i to ne samo u unutrašnjosti, nego i duž cijelog Jadrana! Od ponedjeljka stabilnija vremenska prognoza. Prevladvat će sunčano, vrlo toplo, a jedino će noći i jutra u unutrašnjosti biti i dalje dosta svježi.

Preko kopnenog dijela zemlje noćas će se dosta brzo premještati ova hladna fronta, ali sve će biti gotovo do jutra! U većini unutrašnjosti rano ujutro još oblačno, ponegdje uz malo kiše, a ponegdje i grmljavinske pljuskove. Već prijepodne će se razvedriti i iza toga prevladavat će sunčano i toplo. Na Jadranu sunčano od jutra, no ovdje će se situacija promijeniti sredinom dana.

Poslijepodne u većini središnjeg dijela sunčano uz malu naoblaku i uglavnom slab sjeveroistočni vjetar. Na Karlovačkom području i uz granicu sa Slovenijom postoji mala vjerojatnost i za poslijepodnevne pljuskove. Najviša temperatura za stupanj dva niža u odnosu na današnju - bit će oko 26.

U istočnom dijelu vjetrovito, ali većinom sunčano i toplo. Puhat će umjeren do jak sjeverozapandjak, a najviša temperatura bit će 25 ili 26 stupnjeva.

Zapadni dio zemlje također sunčan, ali poslijepodne uz jači razvoj oblaka mogući su i kratkotrajni grmljavinski pljuskovi ili malo kiše - uglavnom oko Rijeke i u unutrašnjosti Istre. Puhat će umjerena, do kraja dana jaka bura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet bujice VIDEO Novo nevrijeme na području Požege: Na terenu vatrogasci, poplavljeni podrumi, gospodarski objekti...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjenjivo i nestabilno Izvadite kišobrane: Vidjet ćemo velike razlike u vremenu između sjevera i juga

Na jugu sutra pretežno sunčano i vrlo toplo. Temepratura do najviše 30 stupnjeva uz umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadnjak. Kasnije poslijepodne mogući su lokalni pljuskovi i ovdje. Uglavnom na južnom dijelu obale.

I sljedećih dana ostat će pretežno sunčano i stabilno - bez pljuskova i kiše. Jutra će biti ugodna i razmjerno svježa, a danju sve toplije - prema sredini tjedna oko 30

Na Jadranu sunčano i vrlo toplo - pravo ljetno vrijeme pa će i temperature mora još malo porasti idući tjedan. U ponedjeljak vjetrovito, a onda uglavnom slab ili umjeren sjeverozapandjak

Noćas i sutra rano ujutro u unutrašnjosti oblačno s kišom, a onda sunčano i vrlo toplo - osobito na Jadranu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene