S vremenom i dalje brzi preokreti - sunce, sparina, grmljavina, pljuskovi, tako u krug. Sve u svemu, ne zaboravite kišobran, a neka se pripreme i meteoropati za nadolazeću vremensku prognozu.


Sunčano, ali i danas uz rijetke pljuskove u kopnenom dijelu zemlje dok nas u noći čeka i novo naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove. Kiša će prestati već rano ujutro i vrijeme će se razvedriti, ali tijekom dana opet može biti kraćih pljuskova i to ne samo u unutrašnjosti, nego i duž cijelog Jadrana! Od ponedjeljka stabilnija vremenska prognoza. Prevladvat će sunčano, vrlo toplo, a jedino će noći i jutra u unutrašnjosti biti i dalje dosta svježi.

Preko kopnenog dijela zemlje noćas će se dosta brzo premještati ova hladna fronta, ali sve će biti gotovo do jutra! U većini unutrašnjosti rano ujutro još oblačno, ponegdje uz malo kiše, a ponegdje i grmljavinske pljuskove. Već prijepodne će se razvedriti i iza toga prevladavat će sunčano i toplo. Na Jadranu sunčano od jutra, no ovdje će se situacija promijeniti sredinom dana.

Poslijepodne u većini središnjeg dijela sunčano uz malu naoblaku i uglavnom slab sjeveroistočni vjetar. Na Karlovačkom području i uz granicu sa Slovenijom postoji mala vjerojatnost i za poslijepodnevne pljuskove. Najviša temperatura za stupanj dva niža u odnosu na današnju - bit će oko 26.

U istočnom dijelu vjetrovito, ali većinom sunčano i toplo. Puhat će umjeren do jak sjeverozapandjak, a najviša temperatura bit će 25 ili 26 stupnjeva.

Zapadni dio zemlje također sunčan, ali poslijepodne uz jači razvoj oblaka mogući su i kratkotrajni grmljavinski pljuskovi ili malo kiše - uglavnom oko Rijeke i u unutrašnjosti Istre. Puhat će umjerena, do kraja dana jaka bura.

Novo nevrijeme na području Požege VIDEO Novo nevrijeme na području Požege: Na terenu vatrogasci, poplavljeni podrumi, gospodarski objekti...

Kiša u Zagrebu, ilustracija - 1 Izvadite kišobrane: Vidjet ćemo velike razlike u vremenu između sjevera i juga

Na jugu sutra pretežno sunčano i vrlo toplo. Temepratura do najviše 30 stupnjeva uz umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadnjak. Kasnije poslijepodne mogući su lokalni pljuskovi i ovdje. Uglavnom na južnom dijelu obale.

I sljedećih dana ostat će pretežno sunčano i stabilno - bez pljuskova i kiše. Jutra će biti ugodna i razmjerno svježa, a danju sve toplije - prema sredini tjedna oko 30

Na Jadranu sunčano i vrlo toplo - pravo ljetno vrijeme pa će i temperature mora još malo porasti idući tjedan. U ponedjeljak vjetrovito, a onda uglavnom slab ili umjeren sjeverozapandjak

Noćas i sutra rano ujutro u unutrašnjosti oblačno s kišom, a onda sunčano i vrlo toplo - osobito na Jadranu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr