Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet bujice

VIDEO Novo nevrijeme na području Požege: Na terenu vatrogasci, poplavljeni podrumi, gospodarski objekti...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko u 14:30 sati obilna kiša pala je na području Požeške gore, a nabujali potoci su se izlili na nekoliko mjesta i zaprijetili naseljima Vidovice i Dervišaga, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava o plavljenju podruma obiteljskih kuća, gospodarskih objekata i dvorišta. Na teren su izašli vatrogasci JVP-a Grada Požege, djelatnici Tekije te koncesionar Hrvatskih voda, firma Presoflex gradnja Požega.

Pročitajte i ovo Nin Vatrogasci: Radimo Sizifov posao Mnoge su nevjerojatni prizori podsjetili na užas iz 2017.: Odroni, poplavljena i solana, a radnici su do posla morali bagerom Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi

Vatrogasci JVP-a Požega imali su tri intervencije na ispumpavanju podruma obiteljskih kuća, a djelatnici Presoflex gradnje čiste korita potoka i kanale, koji su još puni mulja od poplave 6. lipnja. Djelatnici Tekije čiste kanalizaciju i šahtove u spomenutim mjestima. Promet između Požege i Pleternice na DC38 nije u prekidu ali se odvija otežano zbog intervencija žurnih službi.

034 portal piše kako je kiša donijela nove poplave, no ne tako jake kao što su bile u nedjelju. 

 

 

 Jako kišno nevrijeme pogodilo je oko 6. lipnja područje Požege i susjednih mjesta - Drškovci, Vidovci i Dervišaga, po kvadratnom metru palo je oko 60 litara kiše. Vodena bujica napravila je milijunsku štetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene