Novo nevrijeme na području Požege
Novo nevrijeme na području Požege Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Oko u 14:30 sati obilna kiša pala je na području Požeške gore, a nabujali potoci su se izlili na nekoliko mjesta i zaprijetili naseljima Vidovice i Dervišaga, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite.


Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava o plavljenju podruma obiteljskih kuća, gospodarskih objekata i dvorišta. Na teren su izašli vatrogasci JVP-a Grada Požege, djelatnici Tekije te koncesionar Hrvatskih voda, firma Presoflex gradnja Požega.

Vezani članci Nevrijeme pogodilo Vidovce - 3 Sobe su im još uvijek pune blata, kuće i dvorišta prekriveni su muljem: "Pogledajte, što da ja tu spasim?" Prometna nesrećai (Foto: Arhiva/Marko Prpic/PIXSELL) Autom naletio na biciklistu, sletio s ceste i zabio se u parkirani automobil: Biciklist poginuo, vozač automobila u bolnici

Vatrogasci JVP-a Požega imali su tri intervencije na ispumpavanju podruma obiteljskih kuća, a djelatnici Presoflex gradnje čiste korita potoka i kanale, koji su još puni mulja od poplave 6. lipnja. Djelatnici Tekije čiste kanalizaciju i šahtove u spomenutim mjestima. Promet između Požege i Pleternice na DC38 nije u prekidu ali se odvija otežano zbog intervencija žurnih službi.

034 portal piše kako je kiša donijela nove poplave, no ne tako jake kao što su bile u nedjelju. 

 

 

 Jako kišno nevrijeme pogodilo je oko 6. lipnja područje Požege i susjednih mjesta - Drškovci, Vidovci i Dervišaga, po kvadratnom metru palo je oko 60 litara kiše. Vodena bujica napravila je milijunsku štetu.