Kako je prognoza i najavljivala, olujno nevrijeme zahvatilo je u petak poslijepodne Zagreb.

Galerija


Osim jake kiše i grmljavine, pojedine dijelove Zagreba pgodila je i tuča. 

Vezani članci Grmljavina u Zagrebu (Davor Puklavec/PIXSELL) Nova promjena vremena postupno će zahvatiti cijelu Hrvatsku, pripremite kišobrane i nepromočivu obuću Slika nije dostupna Otvorilo se nebo nad Zagrebom, kiša i pljuskovi u petak i subotu

"Išla sam sam šetati psa kad je led počeo padati", rekla nam je čitateljica. 

 Poslijepodnevni pljuskovi pratit će nas i sljedećih dana. Iako na moru može biti neverina, osobito na krajnjem jugu, ipak su šanse za kišu manje nego na kopnu. 

Uz slab sjeverozapadnjak u Dalmaciji, temperatura je između 27 i 30 stupnjeva. Mjestimice može biti grmljavinskih pljuskova, osobito u zaleđu i na krajnjem jugu.

Slično će biti i u narednim danima. Na moru će vikend biti pretežno sunčan i vrlo topao. Ostaje mogućnost za lokalno povećanu naoblaku i pljuskove, uglavnom na južnom dijelu, ali u većini će predjela biti suho. U noći s nedjelje na ponedjeljak bura će jačati, pa će početak tjedna biti vjetrovit.

Mnogi će uživati ovaj vikend jer se more zagrijalo dovoljno za kupanje, a dani će biti sunčani i topli. Malo lošije vrijeme očekuje kopnene predjele, ali ni tamo neće nedostajati sunčanih razdoblja, najavljuju meteorolozi.