Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Za vikend kiša, a od ponedjeljka grijanje na maksimum: Detalje ima meteorolog Darijo Brzoja

Stiže nam postupno naoblačenje i kiša, a potom će s osjetno hladnijim zrakom u nedjelju zahladnjeti. Detalje donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Duboka dolina i ciklona koja s Atlantika ulazi na europski kontinent ovog vikenda i nama će donijeti promjenu vremena, a potom i zimske radosti. No prije nego se sve to dogodi, približavanjem samog sustava uspostavit će se jugozapadno strujanje u kojem će nam u petak pritjecati topao i vlažan zrak sa Sredozemlja. Na Jadranu će zapuhati jugo, a ovo sunce, zamijenit će sve oblačnije nebo. Promjenu vremena prije svih i ovaj put osjetit će meteoropati.

U petak ujutro će u unutrašnjosti još uvijek biti ponešto sunčanije nego drugdje. Očekuju se sunčana razdoblja, dok će se u gorju i na Jadranu te u predjelima uz Jadran već postupno skupljati oblaci. Na sjevernom dijelu, uglavnom oko Rijeke, bit će moguće i malo kiše. Pojačat će jugo, osobito na srednjem i južnom Jadranu za koji stoji i upozorenje. Najniža jutarnja temperatura, u unutrašnjosti će biti između 0 i 5, a na moru između 5 i 10 stupnjeva.

Poslijepodne i u središnjoj Hrvatskoj već će prevladavati oblačno, dok se kiša, odnosno poneka kap očekuje navečer, ili tek u noći na subotu. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura će biti od 11 do 13 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji poslijepodne oblačnije, a kiša uglavnom u noći na subotu. Vjetar slab do umjeren s juga, temperatura oko 11, 12 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Doček Nove godine Sydeney Centar Sydneyja Milijuni ljudi u opasnosti: Na dočeku Nove godine širila se smrtonosna bolest

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu veći dio dana prevladavat će oblačno, ili promjenjivo oblačno, pri čemu će ovdje od jutra povremeno biti moguće malo kiše. Na moru će puhati umjereno i jako jugo, u gorju i jugozapadnjak. Još uvijek neće biti hladno, očekuje se 10ak stupnjeva u gorju te oko 15 na sjevernom Jadranu.

Promjenjivo oblačno vrijeme u petak očekuje i Dalmaciju. I ovdje će povremeno biti kiše, češće prema kraju dana. Jugo u jačanju na jako, dok će dnevna temperatura biti većinom između 14 i 16 stupnjeva.

Tri dana kopno

Vikend – prije svega kišovit. U subotu u većini krajeva još i razmjerno toplo, no toplina ovaj put neće potrajati. Premještanjem ciklone dalje, u noći na nedjelju sa sjevera će nam početi pritjecati osjetno hladniji zrak, pa će kiša, prvo u gorju početi prelaziti u susnježicu i potom snijeg. Snijega će od nedjelje poslijepodne biti i u nizinama. Iako će se vrijeme u prvoj polovici sljedećeg tjedna smirivati, cijeli tjedan zadržat će se vrlo hladno.

Tri dana more

Na Jadranu u subotu može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom te obilnije kiše. U nedjelju manje oborina, a jako jugo okrenut će na jaku, olujnu, na mahove i orkansku buru pa bi krajem vikenda i početkom sljedećeg tjedna poneka pahulja nošena burom mogla završiti i na jadranskoj obali. S burom i na moru od nedjelje osjetno hladnije.

Glavno obilježje vremena sljedeći tjedan bit će hladnoća. Vrijeme će se smirivati, oborina će biti manje, no temperatura će u mnogim kopnenim krajevima najveći dio tjedna biti ispod ništice. Pripremite ogrjev, jer grijanje od ponedjeljka ide na maksimum. Sutra još ipak razmjerno toplo, pa evo i kratkog sažetka prognoze za odabrana hrvatska mjesta i gradove.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene