Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

VIDEO Otkriveno tko je ubojica iz srednje škole: Imao je i improviziranu bombu, a tijekom napada javljao se na društvenim mrežama

Aktualno Galerija Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Foto: Afp Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Foto: Afp Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Foto: Screenshot/Twitter Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Foto: Afp +1 Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Galerija 1/6 >>
Došlo je do pucnjave u srednjoj školi Perry u Iowi tijekom prvog dana nastave nakon završetka zimskog semestra. Jedan je učenik ubijen, a ranjeno je petero ljudi. Napadač je mrtav.

 

  • policija otkrila identitet ubojice

  • napadač je mrtav 

  • policija na terenu

  • u pucnjavi u srednjoj školi u Iowi ozlijeđeno je pet osoba

22:30 Vlasti su identificirale osobu koja je otvorila vatru u srednjoj školi Perry u Iowi. Radi se o 17-godišnjem Dylanu Butleru, učeniku te škole.

Pomoćnik ravnatelja Odjela za kriminalističku istragu Iowe Mitch Mortvedt rekao je da je napadač bio naoružan pumparicom sačmaricom i pištoljem malog kalibra. Pretragom škole pronađena je i improvizirana eksplozivna naprava. Dodao je i da je napadač u vrijeme pucnjave imao nekoliko objava na društvenim mrežama, piše CNN.

Najmanje jedna osoba je poginula, a pet ih je ozlijeđeno, rekao je Mortvedt. Strijelac je preminuo od rana koje si je sam nanio vatrenim oružjem.

Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Dylan Butler (Foto: x/simon ateba)

22:25 Najmanje jedna osoba ubijena je u pucnjavi u školi u Perryju, Iowa, u četvrtak, prema pomoćniku ravnatelja Odjela za kriminalističku istragu Iowe Mitchu Mortvedtu. Ta je osoba učenik šestog razreda srednje škole. Pet drugih žrtava nalazi se na liječenju u bolnicama u tom području. Četvero su učenici, a jedan je ravnatelj srednje škole.

21:36 Ravnatelj srednje škole Perry Dan Marburger ozlijeđen je u napadu. Težina njegovih ozljeda nije poznata. 

21:15  "Srca su nam slomljena ovom besmislenom tragedijom. Naše su molitve s učenicima, učiteljima i obiteljima zajednice Perry", napisala je guvernerka Iowe Kim Reynolds u objavi na X-u, nekadašnjem Twitteru.

21:00 Napadač je mrtav, riječ je o tinejdžeru, javlja CBS News

Dužnosnici okruga Dallas kažu da još uvijek nije jasno koliko je ozlijeđenih u pucnjavi i stupanj ozljeda. Srednja škola Perry nalazi se otprilike 65 kilometara sjeverozapadno od Des Moinesa.

18:00 Bolnica UnityPoint priopćila je da je zaprimila dva pacijenta, od kojih su oba zadobila rane od vatrenog oružja. 

17:08  Šerif okruga Dallas Adam Infante izvijestio je o današnjem incidentu.

"Nije poznat točan broj ozlijeđenih. Više nema opasnosti za građane. Sve se dogodilo oko 7:35 ujutro. Imat ćemo više informacija tijekom dana."

Potvrdio je da je napadač identificiran, ali nije htio otkriti više detalja. 

Nije poznato je li napadač živ ili mrtav. 

16:30 Glasnogovornik bolnice Mercy One potvrdio je da su žrtve  pucnjave krenule prema bolnici. Nije potvrdio o kojem broju je riječ.

16:20 Linda Andorf, predsjednica odbora škole šokirana je današnjim incidentom.

"Ovo je grozno, užasno. Ljudi moraju shvatiti što žele učiniti sa svojim životima", poručila je.

16:15 Prve informacije o pucnjavi u školi u Iowi stigle su oko 7:40 ujutro po lokalnom vremenu. Škola je evakuirana.

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza "Stiže pravi ugriz zime": DHMZ najavio veliko zahladnjenje, prve značajne promjene već od petka

16:08 Policija je na terenu, prenosi NBC News

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene