Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uživajte dok možete

Meteorolog ima dobre vijesti za ponedjeljak, no prema sredini tjedna očekuje nas promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I sutra će biti dosta sunčanog vremena. U nastavku pročitajte vremensku prognozu Darija Brzoje za idućih nekoliko dana.

Prekrasan jesenski dan je iza nas, bilo je sunčano te relativno ugodno: na moru 20-ak stupnjeva, u kopnenim krajevima nešto svježije, oko 13, 14 pa je ljepše bilo na suncu nego u hladu. I sutra dosta slično, mada nije više vikend, no to ne znači da ne možemo uživati u lijepom vremenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Još ovaj tjedan sunce zalazi oko 17 sati, a idući vikend pomičemo kazaljku unazad i onda tamo negdje do ožujka sunce nećemo viđati iza radnog vremena.

Sutra će ga svakako biti, pa to lijepo iskoristite. Vrijeme u našim krajevima pod prevladavajućim je utjecajem anticiklone: ipak blizina ovog vrtloga u Sredozemlju u utorak i srijedu donijet će nam više oblaka: na Jadran uglavnom i kišu i pljuskove.

Još jedno jesensko jutro u kopnenom dijelu zemlje počinjemo s maglom, najčešće će je biti po kotlinama i uz rijeke: mjestimice i slab mraz, i to prije svega u gorskim krajevima. Većinom će prevladavati sunčano, a na moru će uz to puhati umjerena, na sjevernom dijelu ponegdje i jaka bura. Jutarnja temperatura, na kopnu od -2 do 3, hladno, dok se na Jadranu očekuje 10ak do najviše 15 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prevladavati sunčano. Vjetar slab, temperatura 11 ili 12.

Slično očekuje i Slavoniju i Baranju. Većinom sunčano, tijekom dana će zapuhati istočni i jugoistočni vjetar, a temperatura će biti između 11 i 13 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će dosta sunca, no ovdje prema kraju dana ipak i nešto naoblake. Bura će na moru oslabjeti. Očekujemo oko 17, 18 stupnjeva na Jadranu te između 8 i 12 sutra u gorskoj Hrvatskoj.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano. Uglavnom na sjevernom dijelu prema kraju dana uz malo oblaka. Bura će oslabjeti, a poslijepodne će zapuhati jugo, i to prvo na otvorenom moru. Najviša dnevna temperatura očekuje se oko 20 stupnjeva.

U utorak ujutro na kopnu prvo mjestimice magla, a potom naoblačenje. Kiše će pri tom biti najvjerojatnije samo u gorskim krajevima. Prema sredini tjedna djelomice sunčano, iako u srijedu još ponegdje prolazno može biti oblaka. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura se neće značajnije mijenjati.

Na Jadranu ipak malo drugačije vrijeme. Zbog blizine ciklone koja se nalazi u Sredozemlju, na moru će vrijeme ipak biti promjenjivije. Najavit će ga sutra poslijepodne jugo koje će onda puhati i u utorak. U utorak ovdje na Jadranu može biti i kiše te pljuskova i grmljavine. U srijedu djelomice sunčano, a u četvrtak malo kiše ponovno je moguće, no samo u Dalmaciji. Jugo će već u utorak poslijepodne na sjevernom dijelu okretati na buru koja će u srijedu još i pojačati, a u četvrtak malo oslabjeti. Temperatura se neće značajnije mijenjati, na Jadranu i idući tjedan većinom 20-ak stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene