Među klasičnim benzincima i dizelašima na hrvatskim cestama sve je više električnih vozila koja donose potpuno novo iskustvo vožnje. Provozali smo se jednim takvim vozilom i zabilježili sve što nas je očaralo.

Galerija


Zamislite okruženje u kojem se čuju samo zvukovi prirode. Ako zaista pokušate to vizualizirati, u toj se misli zasigurno neće pronaći automobili, prije će to biti prostrana livada i šuma u pozadini iz koje se čuju tek cvrkuti ptica. No, u budućnosti ta bi se slika mogla promijeniti jer su električna vozila sve popularnija, a iza sebe ostavljaju samo tišinu.

Vezani članci Franjo vs Matej: S kime biste radije napravili đir po gradu? (Foto: Nova TV Content Team) Franjo vs Matej: S kime biste radije napravili đir po gradu? Električno vozilo pruža novo iskustvo vožnje 5 zabluda o električnim vozilima: Kojoj ste vi povjerovali?

Osim što su tiha, električna vozila pozitivno djeluju na okoliš, posebno ona koja koriste struju iz obnovljivih izvora energije poput solarnih panela ili hidroelektrana. HEP je prošle godine u Zagrebu otvorio punionicu električnih vozila pod nazivom ELEN, a punjenje na njoj zasad je u potpunosti besplatno. Još detalja vezanih za e-automobile pogledajte u videu.

 

Sadržaj je napravljen u suradnji s "Hrvatskom elektroprivredom d. d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.