U kojem ormariću je kamera, a koji je prazan, policija ne otkriva.


Prema do sada obrađenim podacima, u Zagrebu je uhvaćen vozač koji je jurio 227 kilometara na sat izvan naselja. Otkako je policija postavila kamere u kutijama brzine su znatno manje. Zadovoljniji su i pješaci, jer svi su imali iste prigovore. Cijela stvar funkcionira brzo i jednostavno: kamera snimi vozilo i podaci se odmah prikupljaju u postaji.

Vezani članci Ilustracija Zagrebačka policija uhitila muškarca (48): Plenkoviću prijetio smrću na društvenim mrežama Djevojka i piton Ležerno uklanjanje pitona je video koji će vam popraviti dan, Australci su neka posebna sorta

'Od vlasnika se traži obavijest tko je u to kritično vrijeme upravljao tim vozilom i tada se cijeli taj prekršaj procesuira sukladno zakonskoj proceduri', kaže Darko Grac iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

Nazvao HAK da mu pronađu ključeve koje je kupajući se izgubio u moru

Onaj tko u 15 dana ne dostavi podatke može dobiti od dvije do 15 tisuća kuna kazne. Prema dostupnim podacima, najviše prekršaja bilo je u Zagrebačkoj županiji, čak 1352. Najveća brzina u naselju bila je 160 kilometara na sat, a izvan naselja 227 km/h. Slijedi Rijeka sa 939 prekršaja, i brzinom od 169 kilometara na sat.  U Osijeku su zabilježena 523 prekršaja, i brzina od 168 km/h.

Bizarne situacije iz dugih kolona - Nestrpljivi vozači rade ove greške

Ovakvi uređaji u Splitsko-dalmatinskoj županiji funkcioniraju već nekoliko godina.

'Tamo je postavljeno 9 kučišta i nabavljena su 4 uređaja koja su također opravdala svrhu tog svog postavljanja', objašnjava Grac.

U kojem ormariću je kamera, a koji je prazan, policija ne otkriva. Svi imaju protuprovalne brave, otporni su na metke, vodu, prašinu i mogu izdržati gotovo sve temperature. Onaj tko ih pokuša ili uspije oštetiti, može dobiti i do 5 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook