Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje se normalizira

Vodostaji karlovačkih rijeka u padu, voda se povlači na području Kosinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na poplavljenom području Kosinja u Lici voda se u proteklih 48 sati povukla za jedan metar.

Stari Kosinjski most je prohodan, ali je još u prekidu promet lokalnim prometnicama za Donji i Gornji Kosinj. U ispostavi Hrvatskih voda za slivno područje jutros se doznaje da je na tom području prijevoz stanovništva organiziran čamcima, kao i doprema namirnica i vode za piće, a prohodne su i alternativne prometnice: Rudinka-Krasno i za Mlakvu.

Ukoliko ne bude novih oborina, voda bi se s prometnica mogla povući za nekoliko dana, kažu u Hrvatskim vodama.

Vodostaji karlovačkih rijeka u padu, normalizirana opskrba strujom

Vodostaji karlovačkih rijeka su u padu te su ovog vikenda ukinute mjere obrane od poplava, također u Karlovačkoj županiji normalizirana je opskrba električnom energijom, a više nema ni poteškoća u opskrbi vodom, doznaje se jutros u Županijskom centru 112 Karlovac.

>> Poplavljene prometnice na području Kosinja

Život se nakon dva tjedna nevolja vraća u normalu, iako tek treba sanirati štete na elektičnoj mreži i na poplavljenim objektima, rekao je Martin Barić, pročelnik karlovačkog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje. No, kako dodaje, na području županije i dalje je velika količina snijega i leda.

U tijeku je i izradba detaljnih izvješća svih nadležnih službi o obimu intervencija. Napravit će se i kompletna stručna analiza što je bilo dobro obavljeno, a gdje su bili propusti, pa da se iz toga izvuku pouke za budući rad, kaže Barić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene