Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka, Austrija i Češka vode borbu s velikim vodenim valom koji će za vikend stići i u Hrvatsku.


Europski vodeni val stići će i u Hrvatsku. Već za vikend imat ćemo dolazak početnog dijela vala u Podunavlje. Situacija u susjednim zemljama se pozorno prati iz sata u sat, kao i hidrološke prognoze. A sve ovisi o količini padalina idućih dana.

>> VIDEO Golemi vodeni val ide Dunavom: Bavarska pod vodom, Vltava prijeti Pragu!

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 4 Nacionalni stožer objavio brojke: Nastavljen pad broja novozaraženih, preminulo 38 osoba Hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi dan prije obilježavanja Oluje Prije gotovo tri desetljeća na današnji dan Hrvatska je postala međunarodno priznata. Znate li koja nas je zemlja priznala još prije toga?

U Hrvatskim vodama čine sve kako bi spremni dočekali nadolazeći vodeni val i zaštitili se od poplava. 'Sve to mora doći na područje RH, no evo iskustva su različita, svaki vodeni val ima svoj karakter. U ovom trenutku nadamo se da će on biti kratkotrajan. U svakom slučaju na vrijeme smo se organizirali da se pripremimo za provedbu mjera obrane od poplava', kaže Zoran Đurković, voditelj glavnog centra obrana od poplava Hrvatskih voda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook