Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kolovozu sljedeće godine trebao bi biti gotov i novi, 23 milijuna kuna vrijedan studentski dom. Vukovarci pozdravljaju, ali i ističu prioritete - radna mjesta.


Početkom veljače istječe rok u postupku javne nabave, kao i akcija prikupljanja novca za obnovu vukovarskog Vodotornja. Novca ima dovoljno i radovi mogu početi čim se obave formalnosti. No ostaju drugi problemi, a najveći među njima je nezaposlenost.

Vezani članci Vukovar Bojan Glavašević: ''Kad me netko pita odakle sam, kažem da sam iz Vukovara. Ponosno'' Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata Vukovar se prisjeća najtežeg dana u povijesti

Na sjednici u Vukovaru u studenom prošle godine Vlada je obećala pomoć. Provjerili smo što je dosad učinjeno. Za 254 studenske stipendije Grad je osigurao 2,3 milijuna kuna, a još pola milijuna dali su donatori.

"Vukovarska stipendija znači mi puno zato što moj brat također studira i mislim da naše studiranje ne bi bilo moguće bez ovih stipendija", kazala je Jelena Ivošević, studentica građevine. Cilj je potaknuti školovanje za deficitarna zanimanja i zaustaviti odlazak mladih.

"Mislio sam ostati u Hrvatskoj zato što volim Hrvatsku pa hoću ostati, a kod nas fali liječnika. E sad, hoću li raditi u Vukovaru, pa ne znam...", kaže Petar Musa, student medicine.

Novac stiže i za obnovu Vodotornja, za koju je potreban 31 milijun kuna. Donacijama je prikupljeno 16 i pol, a Vlada je obećala još 18 i pol milijuna. Akcija prikupljanja završava 7. veljače, kada istječe rok za prijavu izvođača. Početak radova najavljen je za proljeće.

"Ovisno o samom procesu javne nabave odnosno žalbama možemo imati samog izvođača, znači u roku 20, 30 dana", kaže Ivan Penava (HDZ), gradonačelnik Vukovara. Vlada je Vukovaru obećala ukupno 60 milijuna kuna, među ostalim, za gradnju marine na Dunavu. Novac još nije stigao.

"U samom vidu financijskih transakcija nije, ali idu pripreme, znači, idu pripreme sukladno resorima i za lučicu u Vukovaru, koja je bila 8 i pol milijuna kuna, i za Vodotoranj", kaže Penava. U kolovozu sljedeće godine trebao bi biti gotov i novi, 23 milijuna kuna vrijedan studentski dom. Vukovarci pozdravljaju, ali i ističu prioritete - radna mjesta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju