Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum o braku

Vlada demantira Puhovskog: Ne idemo ruku pod ruku sa Željkom Markić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je u kratkom priopćenju odbacila tvrdnju Žarka Puhovskog da je predstojeći referendum o braku rezultat zajedničke politike konzervativnih političkih stranaka i Vlade.

Vlada je odbacila prozivke s današnje konferencije za novinare, odnosno Šoa akademije u Židovskoj općini Zagreb, na kojoj je politički analitičar Žarko Puhovski izjavio da je predstojeći referendum o definiciji braka rezultat zajedničke politike konzervativnih političkih stranaka i Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čelnica inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić na Šipanu bespravno sagradila luksuznu vilu? Slika nije dostupna Referendum o braku DIP: Pozivanje članova Vlade za ili protiv referenduma je promidžba

>> Karamarko: Nakon 1. prosinca mnoge će stvari biti drugačije

'Vlada nema nikakve nadležnosti nad referendumom, pa tvrdnje poput 'Markić ruku pod ruku s Vladom gura referendum' i slične, navedene u članku, jednostavno nisu točne', stoji u kratkom priopćenju iz Banskih dvora.

Vlada time reagira na izjave Puhovskog koji je u Židovskoj općini Zagreb kazao kako predstavnica Građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić 'ruku pod ruku s Vladom gura referendum'.

Puhovski je ocijenio da je referendum rezultat zajedničke politike konzervativnih političkih stranaka i vladajuće većine, a u tome vidi veliku odgovornost Vlade čiji se pojedini članovi, smatra, zbog grižnje savjesti sada izjašnjavaju protiv referenduma.

Inače, predavači Šoa akademije pri Židovskoj općini Zagreb izrazili su danas zabrinutost da će, kako kažu, nepotreban i skup referendum 1. prosinca manjine pretvoriti u građane drugog reda te da politička kampanja u njegovoj pozadini jača netrpeljivost većine prema manjini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene