Vladimira Palfi i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac)
Vladimira Palfi i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac) Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac

Raskol u Živom zidu odražava se i na članstvo po terenu, a u sveopćem kaosu koji je zahvatio stranku nisu pošteđeni ni županijski vijećnici u Zadru.


Prema informacijama iz stranke, Središnjica želi smijeniti svoju vijećnicu u Županijskoj skupštini u Zadru Jasminku Adžić Sikirić, i to zato što je zatražila –izvanredne unutarstranačke izbore.

Adžić Sikirić neugodno je iznenađena takvim razvojem situacije te najnovije poteze stranke otvoreno naziva – diktaturom.

Vezani članci Ivan Pernar izlazi iz Živog zida (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Pogledajte kako je Ivan Pernar u 15 minuta promijenio mišljenje o tome kamo će nakon izlaska iz Živog zida Vladimira Palfi (Foto: Dnevnik.hr) Vladimira Palfi za Dnevnik Nove TV: "Osjećam se tužno i razočarano. Danas mi je najgori dan u životu. Mislim da je predsjedniku stranke još gore."

Kako je rekla za Zadarski list, u tijeku je potpuna blokada komunikacije koju provode Ivan Vilibor Sinčić i njegova supruga Vladimira. Napomenula je i kako je "sada jasno da sve vrijeme samo rade isključivo u svoju korist".

"Uzrok propasti stranke  diktatura"

"Sada smo shvatili da je uzrok propasti naše stranke diktatura rukovodstva. Da su htjeli, mogli su spasiti stranku, ali im je pozicija bila važnija od nje. Sinčić ide u Bruxelles, a njegova žena u Sabor pa sami zaključite što im je najvažnije. Nas vijećnike iskoristili su samo za vlastitu korist, a ja se iz ove priče želim izvući čistog obraza, ne želeći više sudjelovati u svemu ovome", poručuje Adžić Sikirić.

Dodaje da je raspisivanje unutarstranačkih izbora zatražila jer je situacija, tvrdi, neizdrživa. Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i njegova supruga Vladimira Palfi, navodi, nisu joj se javljali niti odgovorili na njezine poruke.

"Za koordinatore su izabrali sebi lojalne ljude, ali članstvo nemaju na svojoj strani. Više sam puta kontaktirala Središnjicu, slala i poruke, ali nikad nisam dobila nikakve odgovore, pa ni o tome hoće li raspisati izbore u stranci ili neće. (...) Vladimiri sam pisala da ispune Bunjčeve uvjete, međutim Sinčić i supruga u Bruxelles su htjeli poslati svoje prijatelje. Druga je opcija bila da se Sinčić za spas stranke odrekne fotelje u EU parlamentu, ali oni na te poruke jednostavno ne odgovaraju i to vam dovoljno govori", zaključuje Adžić Sikirić.