Gošća Dnevnika Nove TV, potpredsjednica Živog zida, Vladimira Palfi odgovorila je na pitanja o raskolu u stranci i hoće li aktivirati svoj mandat u Saboru.

Galerija Vladimira Palfi (Foto: Dnevnik.hr) Vladimira Palfi (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) +0 Vladimira Palfi i Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr)

Jeste li vi glavni krivac za raspad Živog zida?

Vezani članci Kongres Živog zida (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Javne svađe, nazivanje jedni drugih dječurlijom: U posljednjih pet godina, rad Živog zida poprimio je elemente prave sapunice Ivan Pernar izlazi iz Živog zida (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Pogledajte kako je Ivan Pernar u 15 minuta promijenio mišljenje o tome kamo će nakon izlaska iz Živog zida

Ne osjećam se krivom. I ne osjećam se čak ni ljutom. Osjećam se tužno i razočarano.

Tko vas je razočarao?

Razočarao me postupak gospodina Bunjca koji već tri godine konzumira moj mandat. Koji je dobio od mene sve ono što sada ima. Nikada mu nisam rekla niti jednu ružnu riječ, nikada mu nisam rekla da ću mu uzeti mandat. Nismo imali negativnih komunikacija u ove tri godine.

Bunjac i Pernar vas optužuju da ste vi krivac....

Kolega Pernar....Ovo mi je užasno stresna situacija. Ja njega ponajprije smatram svojim prijateljem.

Pa jel ovo prijatelji rade? Jeste ovo vi očekivali od njega?

Nisam ovo očekivala od njega. Čuli smo se prije pola sata. Dopisivali smo se....Mi nismo u svađi. Imamo stalno neku komunikaciju. Ne osjećam da smo u svađi.

Ali on vas proziva...

Pernar je jako emotivno reagirao....on zna imati neke reakcije. Nas dvoje često znamo doći u neke sukobe koji traju jako kratko. Ja mislim da je on dosta emotivno reagirao i mislim da netko izvana vidi neku svađu....

Vi pričate o njemu kao o nekom prijatelju, a on Vas napada i proziva da uništavate Živi zid?

Meni ovo nije samo politika. Meni Živi zid nije samo politika. Ja sam došla u Živi zid 2011. godine. Bila sam uhićena 20 puta. Mi smo prošli već jedan raskol. Uvijek smo ga branili. Ja bi ga uvijek branila. Meni je on kao dio obitelji.

Ali on vas napada, ne brani vas, govori da ste vi krivi za ovo stanje...

Ja mislim da je on pod stresnom. Ja vjerujem da on ne misli ono što govori. Ja čekam da me nazove. Slobodno me nazovi bilo kad. Žao mi je što je Bunjac postupio kako je postupio. Ja sam mu dala, ne samo pola, nego cijeli mandat. I vrlo je nekorektno što on nije postupio na isti način prema ljudima na listi, da iskuse nešto u politici, da ne rotiramo tri ista čovjeka. Da pokažemo da imamo nova lica.

Držite li vi sve konce Živog zida u rukama iz sjene? Mnogi vas optužuju da zbog vas ne dolaze nova lica.

Ne znam kakve. Svaki član Glavnog odbora je dao svoj prijedlog liste. Ja sam jedina koja nije svoje ime stavila na listu. Pernar me je stavio na drugo mjesto.

Nikada niste diktirali neku odluku?

Ne znam koju odluku. Mi smo svaki dali prijedlog svoje liste. Bunjac me stavio na treće mjesto. Jedina moja odluka je bila da ne želim biti na listi. Ne zanima me politika na način da idem u Sabor ili EU Parlament. Ja imam obitelj, imam dvoje male djece...želim biti uz predsjednika stranke koji mi je kasnije postao muž.

Imali ste izvrstan uspjeh, što se sada dogodilo...vama se događa svađanje oko fotelja, a to ste zamjerali drugim strankama?

Ja se ne svađam oko niti jedne fotelje. Da sam htjela fotelju, mogla sam uzeti svoju fotelju.

Hoćete li aktivirati svoj mandat u saboru. Što ćete sada s mandatom?

Davnih dana sam rekla da mene politika ne zanima. Ne znam što će biti. Mi smo sada u statusu quo. Ne znam što će sada biti. Mi smo imali sastanak kojeg je Bunjac napustio. Nismo uspjeli završiti taj sastanak. Snimali smo ga.

Tko je snimio onu spornu snimku?

Ja je nisam snimila. Nisam je pustila. Nekako su sve strelice upućene na mene. Ja sam kriva i za ono što nisam.

Jel vam žao zbog nečega?

Žao mi je što smo izašli na EU izbore. Da nismo izašli svega ovoga ne bi bilo. To mi je žao.

Pa maske su pale...

Maske su pale, ali stradali su naši birači i članovi koji nam više ne vjeruju. Ne znam što da vam kažem. Danas mi je najgori dan u životu. Mislim da je predsjedniku stranke još gore.

Što sada s njime? Ide li on u Bruxelles?

Bunjac je napisao u poruci u viber grupi, nakon izbora, da želi ići u Bruxelles. Pernar mu je odgovorio da to nije dobro jer bi ja i Sinčić zajedno bili u Saboru što nije dobro. Ja to ne želim.

Ali sada on ide u Bruxelles, ide li on? Vi kao da nemate niti jednu odluku?

Točno. Mi smo u statusu quo. Sinčić ne želi ići u Bruxelles. On želi da se ljudi rotiraju s liste, kakav je bio i dogovor.

Ali to nije moguće. Jeste li vi čuli današnje oštre poruke od Bunjca i Pernara?

Nisam čula. Čujem ono što mi vi kažete. Ako su teške poruke, meni je žao. Pernaru ništa ne zamjeram.

Što vam je pisao? Vi ste u kontaktu? Rekli ste da ste se čuli.

Javio mi se i rekao da se vidimo navečer.

Hoćete se vi na kraju pomiriti?

Ja s njim nisam u svađi..Ja ne znam što...vjerojatno mu je ego povrijeđen, jer nije bio na listi za izbore, ali nisam bila ni ja. Evo, Ivane, meni je žao ako je to razlog svađe....

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Bunjac odgovorio Palfi: "Žalosno je gledati kraljicu Živoga zida kako javno laže" Branimir Bunjac (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Branimir Bunjac održao konferenciju za medije (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 2 Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) +2 Svađa u Živom zidu  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju