Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''vrijeme za novi početak''

Vladimira Palfi aktivirala mandat, ali u Sabor neće ići. Otkriveno tko će u saborskim klupama zamijeniti Ivana Vilibora Sinčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Bunjac, bivši član Živog zida, objavio je na Facebooku da je Vladimira Palfi aktvirala svoj mandat u Saboru.

Na Facebooku je Branimir Bunjac objavio da je Vladimira Palfi aktivirala svoj mandat u Saboru. Napisao je da od 18. lipnja prestaje biti saborski zastupnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zamijenila ju sabolek Sabor potvrdio ostavku Palfi, Fred Matić više nije saborski zastupnik Slika nije dostupna Novi problemi Vijećnica zatražila unutarstranačke izbore u Živom zidu, sad joj prijeti smjena: "Ovo je diktatura"

''Vrijeme je za novi početak'', poručio je Bunjac. 

Podsjetimo, Bunjac je na konferenciji za medije prošlog tjedna objavio da napušta Živi zid.

"Izlazim iz Živoga zida, to je za mene težak i emotivan trenutak jer mi nismo samo bili članovi, nego smo živjeli Živi zid, bili smo kao obitelj", rekao je Bunjac i dodao:

"U ovom času postajem neovisni zastupnik. Na redu je Vladimira Palfi, ona je ionako priredila aktivaciju madata. Zahvaljujem svim članovima stranke i biračima. Otvorili smo brojne teme. Živi zid je već sada dao svoju povijesnu ulogu", uvjeren je.

Osim Bunjca, ostavku u Živom zidu dao je i Ivan Pernar, koji će osnovati novu stranku - Stranku Ivana Pernara i izaći na predsjedničke i parlamentarne izbore, pri čemu želi da zajedno s njim na izbore ide i Branimir Bunjac.

Ne otkrivaju tko će zamijeniti Palfi

Vladimira Palfi zatražila je aktivaciju saborskog mandata, no u Sabor i dalje neće ići. Tko će je mijenjati, iz Živog zida ne otkrivaju.

Riječ je o mandatu koji je, čim je osvojila, Vladimira Palfi stavila u mirovanje, a kao zamjena za nju u Sabor je ušao Branimir Bunjac. On će u saborskim klupama sjediti do 18. lipnja.

Budući da Palfi ne može dva puta zamrznuti mandat - sada će morati podnijeti ostavku, a na njezino mjesto će doći netko treći.

Izvjesno je i da njezin suprug Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik stranke, napušta saborske klupe - trenutačno se nalazi u Bruxellesu na sastancima uoči novog zasjedanja. Kako je Dnevniku Nove TV potvrđeno, njega će u saborskoj klupi mijenjati Damjan Vucelić.

Prekršajni sud donio osuđujuću presudu

Dnevnik Nove TV doznaje i da je Prekršajni sud u Zagrebu još u lipnju 2018. godine donio osuđujuću presudu za stranku Živi zid. Presuda je donesena zbog prekršaja iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe i to u razdoblju od 2014. do 2016. godine.

"Vezano uz političku stranku 'Živi zid' možemo Vam odgovoriti da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu 13. lipnja 2018. Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijelo optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, a koji prekršaji su počinjeni u razdoblju od 2014. do 2016. Prema evidencijama ovog državnog odvjetništva Prekršajni sud u Zagrebu je povodom optužnog prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 13. lipnja 2018. donio osuđujuću presudu", doznaje se iz zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene