Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pale teške riječi

VIDEO Žestoka svađa desničara u Saboru: "Jugoslavenčino jedna stara, Titovo jugoslavensko govedo"

Saborsko glasanje o radu pravobraniteljice za djecu za 2021. posvađalo je u srijedu suverenista Željka Sačiča i HDZ-ova Antu Deura te su razmijenili uvrede.

Zastupnik Suverenista Željko Sačić u Saboru je optužio HDZ-ove zastupnike i hrvatske branitelje Antu Deura i Josipa Đakića da šute o učiteljici Snežani Šević, koja je prošle godine dobila nagradu za najučiteljicu u Hrvatskoj. Sačić je istaknuo da je ona o braniteljima pisala "strahovite nebuloze i klevete".

"To su 'hrabri domoljubi' vadili djecu iz majčinih utroba, nizali lančić dječjih prstića, silovali srpske žene i djevojke, odsjecali glave, vadili oči, spaljivali ljude, radili sve ono što samo bolesni um može smisliti. Srbi su morali da unište Sotonu", pročitao je Sačić iz, kako je rekao, njezine knjige "Putevima nezaborava" iz 1996. godine. 

"Zar vas nije sramota? Ta je žena dobila nagradu za najučiteljicu?" upitao ih je Sačić.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor "Ne znamo gdje idemo" Oporba se obrušila na izvješće o razvoju Hrvatske: "Život je sve bolji, a ljudi odlaze. Nema logike"

Pročitajte i ovo Katarina Peović i Ante Prkačin Letjele uvrede VIDEO Žestoka svađa u Saboru: "Od jutra slušamo njegove bljuvotine", "Jedna šuša tako naziva moj govor"

Uzvratio je Ante Deur (HDZ) upitavši ga je li još uvijek Jugoslaven ili Hrvat te mu zatim poručio: "Jugoslavenčino jedna stara, Titovo jugoslavensko govedo, stara milicajčino koja je zatvarala hrvatske domoljube. Srami se."

Sačić mu je uzvratio uvredom te ga nazvao "moralnom ništarijom i ruglom" koje bi HDZ trebao izolirati da mu ne šteti. Kada mu je Deur drugi put odgovarao, Sačić mu je okrenuo leđa.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u više je navrata apelirao na zastupnike da prestanu s takvim izričajem, koji je, naglasio je, nekoristan i uvredljiv i koji ne koristi ni njima, ni Saboru, niti bilo kome drugome.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene