Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je divljaštvo'

VIDEO: Ponovno više od 200 na sat, ugrožavajući ostale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Probijanje kroz kolonu automobila pri brzini od 212 kilometara na sat i riskiranje lančanog sudara stvarnost je na hrvatskim autocestama.

Najnovije divljanje autocestom snimila je naša ekipa danas na Autocesti A3 u akciji s presretačkom jedinicom. Krajnje bezobziran vozač vrludanjem velikom brzinom ugrozio je živote ostalih mirnih putnika. Jurnjava po autocesti obilježila je i proteklih nekoliko dana, dvojicu Nijemaca i Čeha ulovili su pri brzini većoj od 240 na sat.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Prema Zagrebu Sudarila se dva kamiona: Zbog istjecanja nafte zatvoren dio autoceste Mjesto nesreće na A6 Završen očevid Nesreća na A6: Sudarila se dva teretna vozila, jedno u potpunosti izgorjelo

Kada smo vozili više od 200 na sat za našim prekršiteljem, on je jurio još brže od nas i bježao nam za nekoliko stotina metara. I nije samo brzo vozio. Sustigao je kolonu, nervozno vozio po sredini autoceste i riskirao lančani sudar. Na kraju nas je primijetio i naglo usporio.

Ali tada je već bilo prekasno. Prosječna brzina bila mu je 212 kilometara na sat. Policajci kažu da tjedno uhite dva slična slučajeva. Vozač nije želio stati pred našu kameru, ali kaznu nije mogao izbjeći. 'Dobio je kaznu u iznosu od tri tisuće kuna, izriče mu se tri kaznena boda i zabrana upravljanja vozilom na 12 mjeseci', rekao je Jozo Dunđer, iz Prve postaje prometne policije PUZG.

Proteklih dana kao da se odvija natjecanje tko će brže voziti hrvatskim autocestama. Sinoć je Nijemac u audiju potegnuo 246, večer prije svog je Ferrarija još jedan Nijemac natjerao do 243 na sat. Seriju je otvorio Čeh koji je kod gračaca proletio s 246 km/h.

'To se zapravo ne može zvati vožnjom, to je divljaštvo jer voziti 250 kilometara na sat u svakom slučaju nije normalno. Ni vozač koji vozi ne može reagirati u trenutku jer se vrijeme njegovog reagiranja smanjuje', kazao je Miron Huljak, iz odjela za cestovnu sigurnost.

Statistika pokazuje da su hrvatske autoceste nesigurnije nego prošle godine. U prvih sedam mjeseci 2010. poginulo je pet osoba više nego u istom razdoblju lani. Policija zato još jednom upozorava vozače. 'Treba stati i odmoriti se jer najviše prometnih nesreća na autocesti se događa slijetanjem vozila, a do slijetanja dolazi zbog umora vozača', kaže Huljak. I nemojte divljački juriti. Osim što ugrožavate sebe i druge, skupo će vas stajati. Jer koliko god bili brzi, presretačima ćete teško pobjeći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene